1. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Đurić: Uskoro otvaranje prelaza, i dalje ćemo pomagati Srbe na KiM

Foto: Tanjug

Republika Srbija mnogo je učinila da, tokom pandemije kovid 19, pomogne srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, izjavio je  direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

„Sve što su imali Beograd, Niš i Novi Sad imale su i srpske sredine i Srbi na Kosovu i Metohiji. Naš najveći uspeh je što je šest opština južno od Ibra u kojima žive Srbi ostalo nedodirnuto koronavirusom. Zadovoljni smo kako su reagovali nadležni organi i medicinske ustanove u srpskim sredinama, a Beograd je pomogao u lekovima i omogućio da se zaraženi sa Kosova i Metohije, ukoliko je bilo potrebno, leče u zdravstvenim ustanovama u centralnoj Srbiji“, rekao je Đurić.

Direktor Kancelarije najavio je da će Srbija nastaviti da pomaže svojim građanima na Kosovu i Metohiji, čemu će znatno doprineti otvaranje administrativnih prelaza, za koje je rekao da se očekuje narednih dana.

Izvor: TV Most

Related posts

Srbija šalje Italiji donaciju u vidu medicinske pomoći

Zorana Stekovic

VUČIĆ PRED VIŠE OD 10.000 LJUDI U NIŠU: Posle decenija propadanja SADA MORAMO DA DONOSIMO TEŠKE ODLUKE, JER GRADIMO BUDUĆNOST ZA NAŠU DECU!

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić čestitao slavu Patrijarhu Irineju

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija