5. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Međunarodni skup „Svet posle korona virusa“ u Beogradu

Foto: EPA

U Beogradu će sutra biti održana međunarodna konferencija „Svet posle korona virusa“, u okviru inicijative „Beogradski strateški dijalog“, na kojoj će učestvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Konferenciju, koja će kroz tri tematska panela biti posvećena analiziranju geopolitičkih, ekonomskih i zdravstvenih aspekata pandemije koronavirusa, kako su najavili organizatori, uvodnim izlaganjem otvoriće predsednik Srbije.

Na prvom panelu o geopolitičkim posledicama pandemije govoriće predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ambasadori Kine i Rusije, Čen Bo i Aleksandar Bocan Haračenko, saopštili su organizatori.

U drugom delu skupa, na temu „Ekonomija posle pandemije“, reč će imati guverner Narodne banke Srbije Jorgovanaka Tabaković, predsednik PKS Marko Čadež, a među učesnicima biće i potpredsednik saveta stranih invesitora Dejan Turk.

Na temu „U susret drugom talasu?“ govoriće predstavnici zdravstvene struke – lekari Predrag Kon, Darija Kisić Tepavčević, Srđa Jaković, Branimir Nestorović, šef kineskog tima lekara Pen Džićijang i predstavnik Balkanskog centra Svetske zdravstvene ogranizacije za Balkan Abebajehu Asefa Mengistua.

Šesta konferencija Fondacije BSD, kako dodaju organizatori, prilika je da zvaničnici Srbije, predstavnici diplomatskog kora, ekonomski i zdravstveni stručnjaci razmotre spektar izazova koje je pred čovečanstvo i Srbiju stavila pandemija koronavirusa, kao i da osvetle problem pandemije, čije su dugoročne posledice i dalje nepoznanica.

Related posts

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović obišao tri porodice

Mica Milakov

Radno vreme pošta za novogodišnje i božićne praznike

Jasmina Petkovic

Kolaž fotografija o NATO agresiji u Istorijskom arhivu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija