8. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Predsednik Vučić razgovarao telefonom s predsednikom Sarkisjanom.

 

Dvojica predsednika su se saglasili da su dve zemlje uspešno odgovorile na izazov korona virusa, a predsednik Vučić je rekao da je Srbija, ako je potrebno, spremna da uputi medicinsku pomoć Jermeniji. Oni su konstatovali da će suzbijanje epidemije omogućiti da Srbija i Jermenija nastave da razvijaju raznovrsnu saradnju, što je dogovarano prilikom prošlogodišnje posete jermenskog predsednika Beogradu. Takođe su  zaključili da je za ostvarivanje zajedničkih planova veoma značajno to što Srbija odskora ima Ambasadu u Jerevanu. Predsednik Vučić je zato izrazio nadu da će i Jermenija da otvori svoju Ambasadu u Beogradu.

 

Predsednik Vučić i predsednik Sarkisjan izrazili su zadovoljstvo ukidanjem viza za putovanja državljana Jermenije u Srbiju i državljana Srbije u Jermeniju, jer će bezvizni režim omogućiti i češće kontakte poslovnih ljudi i njihovo upoznavanje sa mogućnostima za investiranje i trgovinsku razmenu, kao i razvoj saradnje u oblasti turizma. Dvojica državnika su  razgovarali o konkretnim projektima u oblasti informacionih tehnologija i poljoprivrede, koji bi omogućili i zajednički izlazak na treća tržišta.

 

Predsednik Vučić je ponovio zahvalnost za principijelnu podršku Jermenije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i za podršku u međunarodnim organizacijama.

 

Predsednik Sarkisjan je pozvao predsednika Vučića da, kad okolnosti to omoguće, dođe u uzvratnu posetu Jermeniji.

 

 

Related posts

Vučić otkrio MOGUĆE LOKACIJE za fabriku Folksvagena! Evo koliko bi dolaskom NEMAČKOG GIGANTA zarađivala Srbija

Mica Milakov

Vučić: Putinu uvek govorim istinu, čak i kad mu se to ne sviđa

Jasmina Petkovic

APEL CRVENE ZVEZDE: Pomozimo Stefanu Čikiću! Humanitarna utakmica crveno-belih i Dinama igraće se u subotu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija