25. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

Poznat datum kada Vučić stiže na otvaranje “Forverka“ i NTP Čačak

Foto: Informer.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće Čačak 16. juna. On će tom prilikom obići fabriku “Forverk“ u Preljini i prisustvovati otvaranju Naučno-tehnološkog parka (NTP) Čačak na lokaciji “Cer“.

Iako se proizvodnja u nemačkoj kompaniji “Forverk“ odvija već godinu dana, fabrika će biti zvanično otvorena 16. juna. Velika ceremonija otvaranja bila je planirana za 25. mart ove godine, ali je otkazana zbog epidemije koronavirusa. Kako saznajemo, sredinom juna biće upriličena znatno manja svečanost, a osim predsednika države prisustvovaće joj i generalni direktor koncerna “Forverk“ Jirgen Meler.

Ova nemačka kompanija, koja proizvodi komponente za auto industriju, u svojoj fabrici u Čačku trenutno zapošljava oko 200 radnika. Najavljeno je da će, kada bude dostignut pun kapacitet, u njoj raditi 1.000 radnika.

U sklopu obilaska čačanskog kraja Aleksandar Vučić otvoriće renovirani halski i kancelarijski prostor NTP Čačak, koji je smešten na lokaciji nekadašnje fabrike “Cer“.

Plan je da u narednom periodu ovaj prostor bude opremljen neophodnom opremom i nameštajem, a da se ubrzo krene i sa useljavanjem startapova i mladih firmi prema javnom pozivu koji je raspisan.

Related posts

Konkurs za vatrogasce

Mica Milakov

Obuke u NSZ-u, prekvalifikacijom lakše do posla

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić prisustvovaće sutra otvaranju VMC Karaburma

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija