29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Posle devet nedelja granični prelazi između Srbije i Mađarske od danas se vraćaju u stari režim

Foto: Tanjug

Od 10 časova putnički saobraćaj na srpsko-mađarskoj granici biće moguć bez obaveze karantina, saopštili su jutros ministar inostranih poslova Mađarske, ministarka za evropske integracije Srbije i Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

– Državljani obe zemlje od danas mogu slobodno da prelaze granicu između dve zemlje, bez karantina – izjavio je mađarski ministar inostranih poslova i trgovine Peter Sijarto na konferenciji za medije nakon sastanka na graničnom prelazu Reske sa ministrom za evropske integracije Jadrankom Joksimović i predsednikom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvanom Pastorom.

Sijarto je rekao da se Vlada Mađarske odlučila na taj korak nakon što je Vlada Srbije u petak donela odluku da naši i strani državljani mogu da uđu u Srbiju bez testa i karantina. Dodao je da će državljani Srbije i Mađarske moći da slobodno da udju u Mađarsku na svih devet graničnih prelaza.

Mađarska vlada je vrlo brzo reagovala na odluku srpskih kolega koji su u petak saopštili da svako ko ulazi u Srbiju neće morati da prolazi kroz karantin.

Related posts

Venci na Stratištu za stradale Rome, Srbe, Jevreje

Nikoleta Dragaš

Dve nagrade za najbolji pasulj „otišle“ u Glogonj

Jasmina Petkovic

Vučić i Borel razgovarali o dijalogu Beograda i Prištine

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija