31. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Kačarevačko jezero – raj !

U subotu, 23. maja organizovana je velika akcija uređenja veštačkog jezera u Kačarevu, gde se veliki broj meštana uključio u čišćenje korita jezera, ali i okoline i obale, posađeno je cveće, sređeno igralište sa peskom, doterana dečja igrališta sve u cilju stvaranja što prijatnijeg i što lepšeg ambijenta pred početak nove kupališne sezone.

Nova sezona kupanja očekuje se da će početi 15. juna.

„U okviru ove akcije koja je podržana od strane Grada danas uređujemo jezero u Kačarevu.Uređivaćemo zelene površine oko jezera, popravljati postojeće i postavljati nove klupe i kante za otpad. Sadićemo cveće i sadnice i uređivati kompletno korito samog jezera, rekao je Marko Mladenović“, predsednik Saveta za ekologiju Grada Pančeva.

Voda u kačarevačkom jezeru je dobrog kvaliteta i bezbebedna za kupanje. Osim brojnih analiza koje to dokazuju, to govori i konstantan rast građana koji vrele letnje dane provode ovde, na jezeru u Kačarevu.

„Kačarevo je primer sela koje brine o prirodi i radi na promociji seoskog turizma, jer ono što oni znaju jeste da su prirodu nasledili od svojih predaka i da je u budućnosti moraju očuvati za našu decu kako bi naša deca uživala u ovim prirodnim lepotama“, kaže Mladenović.

Veštačko jezero u Kačarevu, pored pančevačkog bazena, jedino je kupalište sa čistom vodom na našoj teritoriji. Zavod za javno zdravlje Pančevo proverava ispravnost ove vode svake godine.

„Ovde konkretno na jezeru postoje ljuljaške i klackalice. Postoji pesak, kućice postoje gore, napravljene kao letnjikovci gde isto provode vreme. I stvarno je lepo. I kada dođu druga deca dešavaju se poznanstva među decom druga i tako, lepo je.Gotovo svakog dana kada sam u prilici, kada ne radim, kada mogu da dovedem decu, tu smo stalno. I predveče, i preko dana, postoji hlad gde deca mogu da budu na bezbednom, da nisu direktno izložena suncu tako da preporučila bih svim roditeljima da mogu da dovedu svoju decu, rekla je meštanka Kačareva Sanja Bodrožić.

“ Naše jezero već poznaju svi. Mi ćemo i ove godine uspeti da ga napunimo i da krenemo sa sezonom kao do sad. Otprilike očekujemo da će to biti od 15. juna, ako se ništa ne bude promenilo. Naravno, nadam se da neće. Svi sadržaji, kao što su i do sad bili, obuhvatiće kafić i kupalište, tuševe, čistu vodu, internet priključak, tako da u principu ćemo sve odraditi ono što je bilo i do sada i pokušaćemo da podignemo na još veći nivo. Što se tiče bezbednosti jezera, i dalje ćemo spasioce slati na kurseve, jer menjaju su tokom sezona. Oni koji su već imali kurs ili licencu oni će je obnoviti, oni koji nisu idu na obuku jedno šest, sedam dana u Belu Crkvu preko Crvenog krsta iz Novog Sada, tako da će biti obučeni i neće kao i do sada biti nikakvih problema oko bezbednosti jezera“ dodao je Zoran Marković, direktor JKP „Kačarevo“.

Na teritoriji grada Pančeva pored bazena jezero u Kačarevu ima najčistiju vodu. Dotiče iz dva bunara, a priliv je takav da se za nedelju dana celokupna količina vode obnovi.

Related posts

Septembarski repertoar Kulturnog centra u Pančevu

Katarina Popović

Komisija za planove razmatrala primedbe na planove detaljne regulacije naselja Tesla

Nikola Toadjer

Dolazak novih investitora i renoviranje Potamišja strateški ciljevi lokalne vlasti

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija