7. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Zahvalnost Srbije na donacijama i požrtvovanosti ruskih lekara

Predsednica Vlade Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom da je u ovom trenutku, kada se čitav svet nalazi pred velikim izazovima u borbi sa pandemijom, međudržavna saradnja od presudnog značaja.

Premijerka Ana Brnabić je zahvalila na pomoći u donacijama i podršci Rusije, a pre svega na požrtvovanosti ruskih lekara koji su se zajedno sa srpskim timovima borili protiv koronavirusa, saopštila je Vlada Srbije.

Govoroći o trenutnoj situaciji, ambasador Bocan-Harčenko ocenio je da epidemiološke mere u Srbiji, kao i primena iskustva drugih država daju rezultate, i izrazio očekivanje da će svi zajedno uspeti da pobede u borbi sa virusom.

Istakao je da je Srbija posebno posvećena saradnji u oblasti zajedničkih infrastrukturnih projekata, navodeći da je, bez obzira na situaciju, postignut veliki napredak u ovoj oblasti.

Predsednica vlade i ambasador Rusije razgovarali su i o inteziviranju saradnje u oblasti nauke i inovacija.

Related posts

Javni poziv: Nagrade najboljim studentima Pančeva

Katarina Popović

„Zajedno za bebe“- najsavremeniji inkubator za bolnicu u Vršcu

Zorana Stekovic

Spirić sa raseljenima iz Svinjara: Za Jovanovića posao, meštanima autobuska linija

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija