29. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Uslovi za posao u MUP

Foto: MUP/ logo
Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 1.060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, od kojih će se 510 stručno osposobljavati za obavljanje poslova uniformisanog policijskog službenika na radnom mestu policajac, 250 na radnom mestu saobraćajni policajac i 300 na radnom mestu granični policajac.

Zainteresovani se na konkurs mogu prijaviti do 5. juna 2020. godine i imaju mogućnost da se prilikom prijave izjasne za koje radno mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.

Za potrebe Policijske uprave u Pančevu konkurs je raspisan za 20 polaznika za radno mesto policajca za potrebe policijskih ispostava Pančevo, Alibunar, Bela Crkva, Vršac, Kovačica, Kovin, Opovo i Plandište – teritorija Policijske uprave u Pančevu, 1 polaznik za radno mesto saobraćajnog policajca za potrebe Saobraćajne policijske ispostave Pančevo – teritorija Policijske uprave u Pančevu.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Republike Srbije, koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave na konkurs i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs.
Kandidat mora imati završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno, osnovne akademske studije Kriminalističko- policijskog univerziteta (KPU). Ne može imati manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno, da nema više od 27 godina starosti ako je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU.

Pravo učešća imaju osobe za koje ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i koje ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica. Takođe, kandidat mora da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom “B” kategorije.

Prijava na konkurs sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Uslovi konkursa mogu se naći i na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.

Izvor: MUP

Related posts

PREDSEDNIK VUČIĆ NA RTS1: Mi se borimo za živote ljudi, a ne za političke poene!

Nikola Miloševski

Lajčak zadovoljan razgovorima, očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Katarina Popović

VANREDNO OBRAĆANJE PREDSEDNIKA VUČIĆA : Hvala ženama na hrabrosti što su isterale fašistu Obradovića

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija