25. novembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Sve protivgradne stanice na području Pančeva u funkciji

Na početku sezone odbrane od grada, koja je počela 15. aprila, radarskim centrima u Srbiji obezbeđen je optimalan broj raketa ističu u Centru za odbranu od grada RHMZ Srbije. Na stanju protivgradne stanice Samoš postoje 189 raketa, a ove godine iz budžeta grada Pančeva izdvojeno je 2 miliona dinara da se dopuni ova zaliha sa potrebnim protivgradnim raketama.

Sezona protivgradne zaštite počela je 15. Aprila, a kada je u pitanju bezbednosti grada Pančeva I naseljenih mesta, situacija je pod kontrolom kaže gradonačelnik Saša Pavlov.

– Novčana sredstva su obezbeđena za potpunu zaštitu pre svega poljoprivrednog zemljišta, ali I celog grada od eventualnih elementarnih nepogoda. U gradu Pančevu imamo 18 protivgradnih stanica – 17 stanica su u funkciju a stanica u Banatskom Brestovcu nije u funkciji zbog ograničenja i blizine aerodroma u Kovinu. Imamo 18 protivgradnih strelaca koje i ove godine kao i prošle sufinansiramo njihova primanja sa po 10 hiljada dinara koje dobijaju od grada Pančeva a ostatak od Republičkog Hidrometeorološkog zavoda.

Iz gradskog budžeta, grad Pančevo je izdvojio dva miliona dinara za finansiranje nabavke protivgradnih raketa, ističe Pavlov.

– Na stanju protivgradne stanice Samoš postoje 189 raketa koje su u prethodnom vremenu nabavljane od strane grada Pančeva, a ove godine iz budžeta izdvojeno je 2 miliona dinara da se dopuni ova zaliha sa potrebnim protivgradnim raketama. Što se tiče protivradnih raketa, stanica i strelaca, grad Pančevo je materijalno obezbeđen.

Sezona protivgradne zaštite zvanično je počela 15. aprila, prve rakete dostavljene su protivgradnim stanicama, a mnoge lokalne zajednice izdvojile su sredstva za njihovu nabavku. Provera veze uobičajena je aktivnost pred početak protivgradne sezone. Odbrana od elementarnih nepogoda važna je za očuvanje useva, ali i zbog sprečavanja štete na objektima.

Related posts

Oprez prilikom preusmeravanja. U toku su radovi na „Jabukovom cvetu“

Jasmina Petkovic

Vojska Srbije nastavlja da se oprema PVO sistemima

Jasmina Petkovic

Meštane sela Novake posetili pomoćnici direktora Kancelarije za KiM

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija