25. maja 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Srbija otvorena za razgovor sa evroparlamentarcima

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsedavajućom Delegacije Evopskog parlamenta za Srbiju Tanjom Fajon i izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem.

Premijerka je upoznala evroparlamentarce sa aktuelnom situacijom u našoj zemlji u vezi sa pandemijom kovid-19, kao i sa merama Vlade Srbije u suzbijanju ove bolesti.

Brnabić i sagovornici razgovarali su o aktuelnim političkim temama. Predsednica Vlade naglasila je u razgovoru da evropske integracije ostaju strateški cilj i ključni spoljnopolitički prioritet Srbije.

Tema sastanka bili su i predstojeći parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji, zakazani za 21. jun, kao i interparlamentarni dijalog.

Premijerka Brnabić rekla je u razgovoru da je Vlada Srbije opredeljena za nastavak otvorenog i konstruktivnog dijaloga sa evroparlamentarcima, sa željom i namerom da u potpunosti budu ispunjeni svi uslovi za održavanje fer i demokratskih izbora.

Related posts

Nove odluke Vlade, zabranjena okupljanja više od 50 ljudi

Nikoleta Dragaš

Šumarijada na Čardaku: Četrnaest godina druženja i sportskog nadmetanja

Nikoleta Dragaš

Vučić sa Pendarovskim razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa Srbije i Makedonije

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija