8. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Prva izložba posle vanrednog stanja u Pančevu

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva nakon pauze, ponovo otvara vrata za posetioce.  Na izložbi je  predstavlјeno jedanaest autora sa radovima koji se čuvaju u zbirci, a koji su izvedeni u različitim slikarskim i vajarskim tehnikama.

 

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, koja predstavlja izbor  radova iz  svoje zbirke, otvorena je u sredu 20. maja, nakon pauze u radu nastale usled vanrednog stanja.  Radovi su nastali u periodu od kraja 90-tih godina 20. veka  do 2017.godine, od strane umetnika iz Srbije ali i inostranstva.

Na ovoj izložbi biće prikazano stvaralaštvo deset autora i autorki iz zbirke galerije, u različitim slikarskim i vajarskim tehnikama a među izlagačima se nalaze međunarodno poznati autori, kao što su Ričard Dikon i Tomas Rat.

Umetnička dela ove izložbe ušla su u zbirku Galerije savremene umetnosti Pančeva kao poklon ili otkupom sa samostalnih ili kolektivnih izložbi, ali i sa najznačajnijih manifestacija: Salona umetnosti Pančeva i Bijenala umetnosti. Postavka se može pogledati do kraja juna, radnim danima od 9 do 13 i od 17 do 20 sati.

Related posts

Vazduh u Pančevu treće kategorije

Jasmina Petkovic

Počeo upis u vrtiće preko portala eUprava

Jelena Obradović

Digitalni trendovi u Hotelu Metropol

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija