1. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Prva izložba posle vanrednog stanja u Pančevu

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva nakon pauze, ponovo otvara vrata za posetioce.  Na izložbi je  predstavlјeno jedanaest autora sa radovima koji se čuvaju u zbirci, a koji su izvedeni u različitim slikarskim i vajarskim tehnikama.

 

Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, koja predstavlja izbor  radova iz  svoje zbirke, otvorena je u sredu 20. maja, nakon pauze u radu nastale usled vanrednog stanja.  Radovi su nastali u periodu od kraja 90-tih godina 20. veka  do 2017.godine, od strane umetnika iz Srbije ali i inostranstva.

Na ovoj izložbi biće prikazano stvaralaštvo deset autora i autorki iz zbirke galerije, u različitim slikarskim i vajarskim tehnikama a među izlagačima se nalaze međunarodno poznati autori, kao što su Ričard Dikon i Tomas Rat.

Umetnička dela ove izložbe ušla su u zbirku Galerije savremene umetnosti Pančeva kao poklon ili otkupom sa samostalnih ili kolektivnih izložbi, ali i sa najznačajnijih manifestacija: Salona umetnosti Pančeva i Bijenala umetnosti. Postavka se može pogledati do kraja juna, radnim danima od 9 do 13 i od 17 do 20 sati.

Related posts

U Starčevu održano državno ragbi prvenstvo, domaćim klubovima tri pehara

Vanja Vićentić

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Povećan broj pacijenata na ORL odeljenju

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija