27. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo Vesti

HIP-Petrohemija ulazi u proces pokretanja proizvodnje

Foto: HIP Petrohemija/ logo

HIP-Petrohemija nakon tronedeljnog zastoja ulazi u proces pokretanja proizvodnje. Startne aktivnosti u fabrici Etilen biće pokrenute u subotu, 23. maja 2020. godine, a nakon starta i dobijanja proizvoda u specifikaciji očekuje se pokretanje proizvodnje u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG), Polietilena niske gustine (PENG) i Fabrike sintetičkog kaučuka (FSK).

„Zastoj u HIP-Petrohemiji iskorišćen je za proveru funkcionalnosti i tehnološko čišćenje procesne opreme u fabrikama. Cilj radova je priprema opreme za bezbedan i efikasan rad u kontinuitetu na visokim kapacitetima u narednom periodu. Domaće i strano tržište je i za vreme zastoja bilo uredno snabdeveno petrohemijskim proizvodima” –izjavio je Miša Bulajić, izvršni direktor Funkcije proizvodnje i tehničke podrške HIP-Petrohemije.

Sve aktivnosti u vezi sa pokretanjem procesa proizvodnje u HIP-Petrohemiji biće realizovane uz poštovanje propisanih bezbednosnih mera i u skladu sa važećim procedurama kompanije, u cilju zaštite radne i životne sredine. Prilikom pokretanja proizvodnje u HIP-Petrohemiji može se očekivati povećana pojava buke i pojačan plamen na baklji. O startu fabrika obaveštene su sve nadležne institucije.

Related posts

Očišćena divlja deponija kod Utvinog aerodroma na Strelištu

Zorana Stekovic

Napadao doktore i policajce za vreme policijskog časa, kažnjen prekršajno

Mica Milakov

Teška saobraćajna nesreća, dvoje mrtvih

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija