19. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Meštani Barande čiste obalu Tamiša

Još jedna u nizu građanska inicijativa podržana od strane lokalne samouprave odvija se u Barandi. U toku je radna akcija uređenja obale Tamiša kod mosta koja će služiti kao kupalište, izletište i kao marina za čamce.

Akcija je pokrenuta inicijativom Nenada Gligića i Petra Babina, a njima su se pridružili njihovi prijatelji iz Barande.

„Cilj nam je da napravimo plažu jer je godinama nemamo, kao ni marinu za spuštanje čamaca, tako da smo se organizovali, drugari i prijatelji, da sredimo ovaj prilaz. Dobili smo pomoć od lokalne samouprave i pozivamo sve Baranđane da nam sledećeg vikenda pomognu u realizaciji ovog projekta“, izjavio je Gligić.

Akcijaši su se obratili Mesnoj zajednici Baranda, preko koje je pomoć stigla od strane lokalne samouprave.

„Pošto znamo da Baranda nema uređenu obalu i gde se spuštaju čamci, pojavila se potreba da nađemo adekvatno mesto. Ovi momci su se obratili za pomoć, meni kao članu mesne zajednice i opštinskom većniku, ja sam ih dalje uputio na predsednika opštine i odmah smo dobili pomoć. Ovo nam je najidealnija lokakcija, najbliža asfaltu. Danas nam je druga akcija po redu, javilo se dvadesetak ljudi, polako se priključuju i drugi i nadam se da ćemo svake nedelje imati sve više ljudi na akciji dok ne sredimo plažu, marinu i mesto za izletište“, rekao je opštinski većnik Aleksandar Veselinov.

Tokom dana akcijaši su čistili predviđenu površinu, uklonili su divlju vegetaciju i šiblje, košena je trava, a kamioni su dovozili zemlju koja je kasnije ultom rasplanirana. Akciju su obišli predsednik opštine dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević, a Tasić je istakao značaj građanskih inicijativa koje će lokalna samouprava u cilju opšteg društvenog značaja uvek podržavati.

Ono što je meni jako drago jeste što su se Baranđani organizovali, a osnovna ideja je bila da se napravi spust za čamce dfa to bude jedno baranđansko izletište i u budućnosti turistička promocija. Naravno, lokalna samouprava kao i uvek kada su ovakve akcije građanskih inicijativa u pitanju priskočila u pomoć, obezbedili smo mehanizaciju komunalnog preduzeća, zemlju i rizlu, obezbedićemo i betoniranje pristupnih rampi koje su jako važne i za silazak na Tamiš. Ovi ljudi, kao i svi građani naše opštine mogu da očekuju pomoć lokalne samouprave kada su u pitanju projekti od opšteg društvenog značaja“, poručio je Tasić.

Izletište polako dobija svoje obrise, a akcija se nastvalja i narednih vikenda.

 

Related posts

Javna rasprava za novu pravoslavnu crkvu na Strelištu u toku

Mica Milakov

Izložba I. V. Simić u Matici iseljenika Srbije

Jelena Obradović

Samostalnim umetnicima po 30.000 tri meseca

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija