23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Južni Banat Pančevo

NIS obnovio proizvodnju u Rafineriji nafte u Pančevu

Posle kratkotrajnog zastoja zbog otklanjanja nepravilnosti u radu pomoćnog postrojenja za proizvodnju sumpora „Klaus“, proizvodnja naftnih derivata u Rafineriji nafte Pančevo obnovljena je u punom obimu, saopštila je danas Naftna industrija Srbije (NIS).

U saopštenju se navodi da je NIS pre radova obezbedio dovoljne količine naftnih derivata tako da je tržište sve vreme bilo uredno snabdeveno.

„Radove na unapređenju postrojenja „Klaus“ obavili su zaposleni NIS-a u skladu sa zakonom i strogo utvrđenim internim procedurama, kao i uz poštovanje svih mera zaštite u uslovima epidemije COVID-19, a tokom zaustavljanja i pokretanja postrojenja nije bilo uticaja na životnu sredinu“, navode iz NIS-a.

Naftna industrija Srbije krajem aprila obavestila je javnost da je u Rafineriji u Pančevu obustavljen rad dela primarnih i sekundarnih rafinerijskih postrojenja kako bi se otklonile nepravilnosti u radu postrojenja „Klaus“.

Related posts

Održana XVIII redovna sednica Skupštine opštine Bela Crkva

Nikoleta Dragaš

Servisne informacije

Zorana Stekovic

Đorđe Servo skuvao najbolji paprikaš na ovogodišnjoj „Paprikašijadi“ u Češkom Selu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija