20. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Stefanović otvorio novu zgradu za vatrogasce Lazarevca

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović otvorio je danas u Lazarevcu novu zgradu vatrogasno-spasilačke čete u ovoj beogradskoj opštini i najavio da je u planu izgradnja i nove policijske stanice u ovom mestu.

„Nastavljamo sa opremanjem i jačanjem kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova. Nova, moderna zgrada vatrogasno-spasilačke čete u Lazarevcu, na oko 1.400 kvadrata, važan je strateški objekat za ovaj deo Beograda. Takođe, pored je plac, koji se raščišćava. Počeli smo da radimo tendersku dokumentaciju, a opština će nam pomoći sa urbanističkim uslovima. Hoćemo da izgradimo i novu zgradu policijske stanice, čime ćemo zaokružiti potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova u Lazarevcu“, rekao je Stefanović.

Time će, kako je ministar istakao, policajci i vatrogasci imati pun kapacitet da pomažu građanima, da im se nađu na usluzi i pruže im maksimalnu bezbednost.

Stefanović je najavio i da će u sklopu konkursa za prijem novih vatrogasaca-spasilaca, koji se nastavlja nakon ukidanja vanrednog stanja i trajaće do 25. maja, vatrogasno-spasilačka četa u Lazarevcu dobiti dvoje novih kolega.

„Hoćemo da ljudi znaju da će vatrogasci-spasioci stalno dobijati pojačanja i u ljudstvu i u opremi. U prethodne dve, tri godine nabavili smo 3.000 kompleta novih interventnih uniformi, kupili smo veliki broj navalnih vozila, kamiona, cisterni, a vatrogasci svakako zaslužuju sve ove investicije“, naglasio je Stefanović.

On se zahvalio Opštini Lazarevac na pomoći prilikom izgradnje nove zgrade vatrogasno-spasilačke čete i istakao da je ona urađena u skladu sa najboljim standardima.

„Želim da se još jednom zahvalim i policajcima i vatrogascima u Lazarevcu, ali i u celoj Srbiji, koji su u borbi protiv širenja korna virusa bili na usluzi građanima. Nisu razmišljali o svom zdravlju, već su se požrtvovano borili i dali svoj doprinos u očuvanju zdravlja naših građana“, rekao je Stefanović.

Prilikom ove posete, ministar je razgovarao i sa najstarijom pripadnicom ove čete Zoricom Jovanović, koja je u MUP-u zaposlena od 1989. i ove godine odlazi u penziju, ali i sa najmlađim vatrogascem Stefanom Martinovićem, koji je deo čete od 2018. godine.

Tokom posete Lazarevcu, Stefanović se sastao i sa predsednikom Opštine Lazarevac sa kojim je razgovarao o daljim ulaganjima države u razvoj ove opštine kroz infrastrukturne i druge projekte.

Related posts

Vučić: Uz reforme, za godinu dana rast BDP i sedam odsto

Nikoleta Dragaš

Pančevo obezbedilo sredstva za novac za odvodnjavanje. Poslata dokumentacija za konkurs u APV.

Mica Milakov

Aktivisti SNS-a donirali televizor udruženju penzionera u Jabuci

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija