23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Saveti nutricioniste nakon pandemije

Zbog nagomilanog stresa izazvanog epidemijom korona virusa, mnogi  sugrađani unosili su više kalorija nego što je bilo potrebno. Kao posledica nezdrave ishrane i fizičke neaktivnosti pojavio se višak kilograma. Na koji način ih možemo izgubiti i sačuvati zdravlje, razgovarali smo sa nutricionistom.

 

Više slobodnog vremena i zabrana kretanja, doprineli su da mnogo ljudi usled stresa izazvanog korona virusom unese više kalorija nego što im je potrebno. Različite dijete na internetu koje omogućavaju brzo gubljenje većeg broja kilograma, daje kratkotrajne rezultate i mogu ugroziti naše zdravlje, napominju stručnjaci.

U ovo doba godine veliki je izbor svežeg voća i povrća na pijacama. Obrok salate, koje se brzo i jednostavno pripremaju, mogu biti ukusne i energetski dobre za naše zdravlje.

Bitno je da imamo redovne i kvalitetne obroke i da unosimo dovoljnu količinu tečnosti, naročito vode.

Related posts

Odbojkašice Srbije prvakinje Evrope.Predsednik Vučić čestitao odbojkašicama

Zorana Stekovic

Održani „Dani polja“

Nikola Miloševski

Javni oglas za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i kandidata za slušaoce kursa za rezervne oficire Vojske Srbije

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija