1. juna 2020.
Radio televizija Pančevo
Kultura Vesti

Pančevački pesnik vreme pandemije pretočio u poeziju

Mnogi ljudi su za vreme vanrednog stanja pronalazili načine da ispolje svoju keativnost. Dušan Dojčinovski je svoje misli i osećanja u vezi sa novonastalom situacijom pretočio u poeziju.

Tokom vanrednog stanja i zabrane kretanja, imali smo i  više vremena da razmišljamo o stvarima koje nam se događaju, ali i da se bavimo aktivnostima za koje nismo imali vremena ranije. Nekima je celokupna situacija u vezi sa korona virusom poslužila kao inspiracija, pa su svoje misli i osećanja pretočili u umetnička dela. Dušan Dojčinovski je iskoristio slobodno vreme da se bavi poezijom.

Novonastala situacija je odložila izdavanje Dušanove prve zbirke poezije, ali se nada da će se to ostvariti na jesen.

Razmišljajući o starijim ljudima, koji nisu smeli da se kreću, kako bi se zaštitili od korona virusa, napisao je pesmu posvećenu majci.

Dušan je diplomirani ekonomista. Kako kaže, spoj ekonomije i umetnosti je spoj korisnog i lepog. To su dva sveta koja se međusobno prožimaju u njegovom životu.

Related posts

Predsednik Vučić razgovarao telefonom s predsednikom Sarkisjanom.

Branislava Grčić

Maskirani policajci iz Pančeva OPLJAČKALI POŠTU u Jagodini

Jasmina Petkovic

NIS: 30 miliona u modernizovanu laboratoriju za kontrolu kvaliteta goriva

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija