22. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Mihajlovićeva: Ne zatvarajmo oči pred nasiljem, prijavimo nasilnike!

“Duboko me je potresla vest o porodičnoj tragediji koja se dogodila danas u Leskovcu. Zločin u kojem su život izgubile dve mlade žene, devojčica i muškarac ne može nikog od nas da ostavi ravnodušnim. Još jednom apelujem na sve građane i građanke da ne okreću glavu pred nasiljem – ono je tu oko nas i pogađa celo društvo”, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović.

Ona je dodala da veruje da će policija i nadležni organi rasvetliti ovaj slučaj, ali da su izgubljeni životi, među kojima je i jedna trudnica, nenadoknadivi, te da je važno da svi pokažemo više brige i empatije jedni za druge.

“Institucije su tu da rade svoj posao, to je jedan od zaključaka i nedavno održanog multisektorskog sastanka sa predstavnicima države, međunarodnih organizacija i civilnog sektora. Ali, to nije dovoljno. Moramo svi biti senzibilniji na ljude oko nas. Nasilje nije privatna stvar, nasilnike moramo prijaviti, bilo da se radi o članovima naših porodica, komšijama, rođacima”, rekla je ona.

Potpredsednica Vlade dodala je i da je prethodnih dana bilo nekoliko slučajeva partnerskog i porodičnog nasilja, što nažalost ne čudi, jer u kriznim situacijama kakva je pandemija korona virusa sve države beleže porast nasilničkog ponašanja.

“Iako u Srbiji nije bilo porasta prijava nasilja tokom trajanja vanrednog stanja, sve vreme smo ukazivali da to ne znači da nasilja nema. Po ukidanju vanrednog stanja, to je samo vidljivije i, nažalost, rezultiralo je i današnjim stravičnim ubistvima. Pozivam na veću pozornost svih”, zaključila je ona.

Related posts

Lečenje gojaznosti uz nadzor stručnjaka

Nikoleta Dragaš

Nedimović: Država će nastaviti da pruža podršku poljoprivrednicima

Jelena Belić

Tadić priznao: Ideja bojkota se rasprsla, SzS više ne postoji, Boško je ekstremista

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija