6. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Kako su Pančevci preživeli izolaciju?

Prošla su dva meseca nakon proglašenja vandrednog stanja u našoj državi. Slika koju smo zatekli u našem gradu  na omiljenom šetalištu naših sugrađana bila je i više nego svakidašnja za ovo doba godine. 

Kraj vandrednog stanja u našem gradu označio je  početak vraćanja na svakodnevne stare navike, ali uz upozorenje lekara  da se nekih mera moramo idalje pridržavati. Koliko se trenutno poštuju te mere pitali smo naše sugrađane.

Epidemija virusa korona zakomplikovala je i dugo priželjkivani odlazak na letovanje. Mnogi od nas se zbog straha po sopstveno zdravlje i zdravlje najmilijih ne usuđuju da napuste našu zemlju dok sa druge strane ima onih koji su već odavno uplatili svoj termin i uveliko planiraju svoj odmor.

Kroz razgovor sa sugrađanima saznali smo šta im je to najviše nedostajalo tokom zabrane kretanja prethodna dva meseca.

Lekari kažu da je važno primenjivati osnovne mere zaštite kako bi se smanjila mogućnost zaraze. Pranje ruku ali i dezinfekcija površina sa kojima se dolazi u kontakt je neizbežna u sprečavanju širenja virusa. Posebno je važno držati se na distanci u zatvorenom prostoru, ali je oprez neophodan i na otvorenom prilikom svakodnevnih šetnji.

 

Related posts

Nova mera: Od danas zatvoreni svi granični prelazi za putnike

Nikola Miloševski

Rekonstrukcija dolovačkog trga u punom jeku, u planu asfaltiranje oštećenih ulica

Nikoleta Dragaš

„Želja“ u ozbiljnim pripremama za nastupajuću sezonu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija