15. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

I U PANČEVU IZMENJEN NAČIN UPISA U ŠKOLE: U svih 20 škola upis prvaka organizovan je elektronski putem

Upis dece u prvi razred osnovne škole ove godine je, zbog aktuelne situacije i vanrednog stanja, počeo kasnije odnosno umesto upisa, roditelji i drugi zakonski zastupnici su od 1. aprila bili u mogućnosti da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete preko nove usluge „Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu“ na Portalu eUprava, kao i telefonskim putem. Neke od škola organizovale su prijavljivanje za prvi razred i putem sajta škole.

Usluga „Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu“ je samo jedna u nizu inicijativa elektronske uprave koju Vlada Srbije kontinuirano pokreće i koja svedoči o posvećenosti digitalnoj transformaciji javne uprave i društva u celini. S druge strane, vanredno stanje je bilo prilika da sve škole odmah pristupe elektronskom upisu đaka prvaka za narednu školsku godinu.

Mr Tatjana Božić, član Gradskog veća za obrazovanje podseća da Pančevo ima 20 osnovnih škola na teritoriji grada i svih naseljenih mesta i upis u prvi razred osnovne škole organizovan je elektronskim putem.- Do sada je upisano 643 učenika u gradskim školama i 407 učenika u školama u naseljenim mestima – kaže mr Tatjana Božić.

Dragana Krstić, direktor OŠ “Miroslav Antić” u Pančevu kaže da se njihova škola pripremila za prijem prvaka tako što su odabrali tri načina za upis: putem e-Uprave koju je Ministarstvo preporučilo, zatim putem sajta škole i telefonom.

– Roditelji su najviše odabrali ovaj način preko sajta škole, jer je to bila prilika da pogledaju mogućnosti škole, kapacitete škole i sve ono što je lepo što škola nudi – kaže Dragana Krstić.

Aleksandra Tomka, je jedan od roditelja čije dete će na jesen krenuti u prvi razred osnovne škola a za način upisa izabrali su elektronski put preko sajta škole.

– Mislim da je ovo veoma efikasan način prijavljivanja dece zato što zaista nije bilo potrebno ništa od dokumenata, već smo samo popunili podatke koji su traženi u formularu – rekla je Aleksandra Tomka.

Oni roditelji koji nisu bili u mogućnosti da upišu dete elektronski imaju mogućnost da telefonom pozovu školu i upišu dete. U proseku, poslednjih pet godina, u školama s teritorije Pančeva, bude upisano između 1.100 i 1.140 đaka prvaka.

 

Related posts

Popločana Vardarska, radovi se nastavljaju

Nikoleta Dragaš

PREDSEDNIK VUČIĆ: Izbor Vlade krajem avgusta!

Nikola Miloševski

CENTRALNA TEMA RAZGOVORA VUČIĆA I PUTINA: Rusija i Srbija spremaju plan za odbranu Kosova i Metohije!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija