23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Brnabić: Ovo je naša nova normalnost! Mere će se menjati, najvažnija je lična odgovornost!

Nakon ukidanja vanrednog stanja najvažnija je lična odgovornost, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić i dodala da je ovo naša nova normalnost dok se ne pronađe vakcina.

Ona dodaje da će Vlada biti na usluzi građanima kako bi pojašnjavali kako će se život dalje odvijati.

„Sve mere peprevencije i opreza ostaju na snazi, a sada je najvažnija lična odgovornost“, kaže premijerka Brnabić.

Dodaje da krizni štab nastavlja da radi, a mere će se menjati iz nedelje u nedelju. Kada su u pitanju nove mere za gradski saobraćaj navodi da su predsednik i poverenica za zaštitu ravnopravnostu apelovali da se to razmatra.

„Predsednik Vučić je zamolio da razmotrimo da ne postoje faze po kojima ljudi mogu da koriste gradski prevoz“, kaže i objašnjava da je tokom dana dobila dopis i od poverenice koja je apelovala da krizni štab ovo razmotri.

Medicinski krizni štab će se nešto ređe sastajati, a premijerka navodi da je odlučeno da radi i preko leta ukoliko bude bilo drugog talasa na jesen.

„Nastavljamo da radimo, nastavljamo sa proširenim testiranjem.“Premijerka se nada da će se mere vremenom sve više relakrisati.Drugi krizni štab koji vodi predsednik Vučić nastavlja da radi.

„Na kraju krajeva Vlada se vraća svojim redovnim aktivnostima“, dodaje.

Related posts

Teniski čas u Opovu uz podršku NIS-a

Nikoleta Dragaš

Plate u zdravstvu od aprila veće za deset odsto

Nikola Miloševski

Hapšenje u Pančevu zbog krađa

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija