27. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Srbija Vesti

Mali: Rast srpske ekonomije bolji od svih predviđanja! Podrška svima kojima je potrebna

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će sutra biti uplaćeno oko 32 milijarde dinara za prvi minimalac za milion i 55 hiljada zaposlenih.

Ministar je na konferenciji za medije rekao da ima nekoliko lepih i važnih vesti za građane Srbije u vezi sa primenom programa ekonomskim mera za umanjivanje negativnih posledica po našu ekonomiju.

Prva vest je upavo da će u četvrtak vlada na račun svih preduzeća koja su izrazila želju da im se pomogne uplatiti prvu minimalnu zaradu za sve zaposlene u tim preduzećima, odnosno za 232.000 privredna subjekta.

„Takođe tražila su da se odloži plaćenje poreza i doprinosa u ukupnom iznosu od 29,5 milijardi dinara i tražila su da se odloži plaćanje poreza na dobit u iznosu od 3,3 milijarde dinara“.

Ovaj dan je veoma važan jer pokazuje koliko je država jaka i da smo spremni da ga ispunimo, rekao je Mali.

„Imamo novca, najveći teret reformi preuzima država na sebe, hvala preduzećima koja su verovala u ovaj program. Taj novac u istom iznosu će dobiti za mesec dana i posle još jednom za mesec dana“, dodao je Mali.

Related posts

Preventivno delovanje „Higijene“

Mica Milakov

Vučić o odluci Crne Gore: Mi u to blato nećemo ulaziti

Nikoleta Dragaš

Mihajlovićeva sa direktorom Transportne zajednice: Regionalno povezivanje od ključnog značaja za dalji razvoj

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija