29. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Čestitka predsednika gardistima povodom Dana jedinice

Garda Vojske Srbije danas proslavlja Dan jedinice. Tim povodom, čestitku im je uputio predsednik Republike i vrhovni komandant Aleksandar Vučić.

U čestitki predsednika Republike navodi se da je Garda, nastavljajući tradiciju Srpske Gvardije dugu 190 godina, a zahvaljujući izuzetnoj stručnosti i profesionalnosti, stekla renome elitne jedinice.“Nepuna dva veka dajući doprinos uspešnom stvaranju moderne i funkcionalne vojske čuvate stečeni ugled. Profesionalnim izvršavanjem zadataka i konstantnim usavršavanjem, iz godine u godinu, znatno unapređujete vojni protokol za potrebe državnog i vojnog rukovodstva i time doprinosite očuvanju ugleda kako Vojske, tako i Republike Srbije“, piše u čestitki.

Vučić navodi da samo najbolje jedinice Vojske Srbije mogu biti nosioci najviših odličja Republike Srbije, a da „pripadnici Garde sa ponosom i čašću nose odlikovanje za izuzetne zasluge i postignute rezultate u svim oblastima života i rada“.

„Siguran da ćete profesionalno izvršavati postavljene zadatke, razvijati operativnu sposobnost svoje jedinice i u predstojećem periodu dokazati i pokazati ko može biti pripadnik ove naše najstarije reprezentativne jedinice, čestitam vam praznik“, zaključuje predsednik Republike.

Related posts

Zabranjenje posete domovima za stare zbog korona virusa

Branislava Grčić

Veće mere opreza za dijabetičare tokom epidemije COVID-19

Nikola Miloševski

Pančevac pretio da će da se raznese ručnom bombom

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija