21. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

U Opštoj bolnici u Pančevu 81 pacijent se leči od Covid 19, u KCV 56 pacijenata

U AP Vojvodini se nastavlja trend opadanja broja novoobolelih od Covid 19 infekcije, uz istovremeno smanjivanje broja pacijenata koji se od te infekcije leče u za to predviđenim ustanovama u pokrajini.

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu se, tako, od Covid 19 infekcije trenutno leči 56, a u Opštoj bolnici u Pančevu 81 pacijent. Od toga, na mehaničku ventilaciju je u KCV priključeno pet, a u pančevačkoj bolnici dva pacijenta.

U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, predviđenoj za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom Covid 19 infekcije, trenutno se nalaze 34, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 47 pacijenata.

Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, od Covid 19 infekcije leči se petoro dece i sva ona su u dobrom opštem stanju.

Paralelno sa nastavkom intenzivne borbe protiv epidemije, zdravstveni sistem AP Vojvodine funkcioniše i u svim drugim segmentima, pa je, prema rečima pokrajinskog sekretara za zdravstvo prof. dr Zorana Gojkovića, u poslednjih sedam dana u medicinskim ustanovama u pokrajini građanima pruženo više od 300.000 usluga koje nisu vezane za Covid 19 infekciju.

Uprkos relaksaciji mera koja je rezultat uspešne borbe protiv epidemije, za konačnu pobedu nad virusom Covid 19 i dalje je od odlučujućeg značaja da se građani ponašaju maksimalno odgovorno i da primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući striktno poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava

Related posts

Petković: Srbija će učiniti sve da zaštiti narod na KiM

Zorana Stekovic

Manifestacioni turizam glavni adut Pančeva na Međunarodnom sajmu u Beogradu

Luka Tešanović

Kuća Miline Sklabinski – etno-dom u Silbašu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija