26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Zorana Mihajlović: Opasnost nije prošla, verujem u građane i odgovorno ponašanje

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, najavila je danas u Temi jutra na TV Prva da se od ponedeljka, 4. Maja, otvara međugradski autobuski i železnički putnički saobraćaj, kao i da od 8. maja kreće gradski saobraćaj u Beogradu i Nišu.

Mihajlovićeva je istakla da se mere u Srbiji postepeno relaksiraju, te da će u saobraćaju biti obavezno poštovanje svih mera bezbednosti.

„Mere bezbednosti zarad očuvanja našeg i zdravlja drugih ljudi su najvažnije i neće moći da se uđe u autobus ili voz bez maske i rukavica. Autobuski saobraćaj kreće u punom kapacitetu, dok su procene da je za železnički saobraćaj u ovom trenutku dovoljno 30 odsto vozova“, rekla je ona.

Potpredsednica Vlade apelovala je još jednom na građane i građanke da pokažu ličnu odgovornost i ponašaju se u skladu sa epidemijom koja još nije gotova.

„Važno je da znamo da još uvek nismo pobedili koronu, da opasnost još uvek postoji, sve dok ne dobijemo vakcinu. Moramo da naučimo da živimo sa virusom, da se ponašamo odgovorno i na taj način sačuvamo i sebe i druge. Verujem u naše građane, dosta toga smo prošli u ova dva meseca i sve je do nas – ako budemo poštovali mere i smanjimo broj obolelih, neće biti novih karantina“, rekla je ona.

Related posts

UEM COMNET: Zaštititi medije od vandala

Nikoleta Dragaš

Provera ispravnosti mesa u pančevačkim objektima svakodnevna

Nikoleta Dragaš

PU Pančevo: Dve osobe uhapšene zbog ubistva u Jabuci

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija