11. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Italijanski privrednici zahvalili Vučiću na donaciji Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas pismo zahvalnosti predsednika Udruženja italijanske privrede u Srbiji Confindustria Serbia Patricija Dei Tosa, u kome se kaže:

“Uvaženi predsedniče,

u moje i u ime Generalnog saveta udruženja, kao i svih članova Confindustria Serbia, želim da Vam zahvalim na donaciji koju je Republika Srbija nedavno uputila Italiji.

Ovaj važan gest donacije konkretno je svedočenje i dodatna potvrda bliskosti koja postoji između Srbije i Italije. Kao što je istorija više puta pokazala, naše dve zemlje su oduvek znale kako da ostanu bliske, a posebno u izazovnim trenucima. U tom smislu, verujem da pandemija izazvana virusom KOVID-19 nije mogla da dovede u sumnju, već je dodatno ojačala prijateljstvo, koje je vekovima vezivalo srpski i italijanski narod.

Kao što je ovih dana spomenuo i Njegova ekselencija, ambasador Karlo Lo Kašo, u Italiji se situacija postepeno i polako popravlja, ali bitka protiv korona virusa još nije gotova. Upravo iz tog razloga, donacija koju je Republika Srbija uputila Italiji pomoći će u spasavanju ljudskih života: kao italijanski državljani, osećamo dužnost da izrazimo zahvalnost.

Upravo zbog toga, u moje i u ime sto sedamdeset italijanskih privrednika, koje Confindustria Serbia predstavlja, želim da Vas uverim da ćemo učiniti sve što je do nas. Na raspolaganju smo sada i tako će biti i ubuduće. Nastavićemo da radimo vođeni našim uobičajenim profesionalizmom, garantujući bezbednost na radu za naše zaposlene i pružajući svoj doprinos lokalnim samoupravama kroz maksimalnu podršku i donacije koje marljivo sprovodimo od početka pandemije KOVID-19“, navodi u pismu predsednik Udruženja italijanske privrede u Srbiji Confindustria Serbia Patricio Dei Tos i završava pozdravom: „Živela Srbija, živela Italija! Insieme vinciamo!“

Related posts

PU Pančevo : Pripadnici policije uz građane u južnom Banatu. Pomažu i u čišćenju i u saobraćaju

Mica Milakov

Konkurs za upis u vojne škole otvoren do 15. marta

Nikola Miloševski

Ministar finansija Siniša Mali gost nove emisije „Lice nacije“ u nedelju na RTV Pančevo

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija