2. decembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Sport Srbija Vesti

Fiba bira najbolju srpsku petorku sa evropskih prvenstava

Na sajtu Fiba trenutno se glasa za najbolju srpsku petorku na Evropskim prvenstvima u ovom veku. Srbiji je ukazana posebna čast, pa je od uobičajenih 12 mogućnost za izbor povećan na 16 igrača.

U sklopu promocije narednog Evrobasketa, koje je usled pandemije kovida 19 i ”tumbanja” kalendara sa 2021. odloženo za 2022. godinu, Fiba na svom sajtu bira drim tim Srbije sa kontinentalnih prvenstava za period od 2000. do 2020. godine.

Da poštuje značaj, tradiciju i uspehe srpske košarke Fiba je pokazala i time što je sa ”normalnog” izbora petorke od 12 igrača, kako je to bilo za ostale države, za ”zemlju košarke” povećala je na 16 igrača.

Tako svojih idealnih pet možete izabrati od sledećih, velikih igrača: Dejan Bodiroga, Milan Gurović, Peđa Stojaković, Željko Rebrača, Saša Obradović, Dejan Tomašević, Igor Rakočević, Miloš Teodosić,Nemanja Bjelica, Nenad Krstić, Marko Jarić, Bogdan Bogdanović, Novica Veličković, Milan Mačvan, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica.

U tekstu se podseća da je naš tim, tadas pod imenom Jugolsavija dominantno osvojio Evrobasket 2001. godine u Istanbulu, a da je pod imenom Srbija dva puta dolazio do finala – 2009. u Poljskoj i 2017. godine, takođe u Istanbulu.

Glasajte i Vi, ili nam pišite u komentarima ko ulazi u vaših idealnih pet.

Related posts

Predsednik Vučić na saobraćajnici Lajkovac-Iverak: Ovo je veoma važno za ceo Kolubarski okrug!

Zorana Stekovic

DR Ovuka: U pančevačkoj Bolnici 138 pacijenata sa virusom Covid – 19

Vanja Vićentić

Jedna nedelja sa predsednikom Republike Srbije

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija