9. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić : Pobedićemo zajedno – hrabra Italijo!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao  otpremanju medicinske opreme za borbu protiv zarazne bolesti Kovid-19 koju Srbija donira Italiji. Pomoć se otprema sa Aerodroma „Nikola Tesla“.

Predsednik Vučić se na aerodromu zahvalio i rekao da je srećan što može da pomogne i što može da kaže hvala za sve što su oni činili za Srbiju u prethodnom periodu.

Predsednik je podsetio da su Italijani pomagali kada su bile poplave u Srbiji.

„Danas imamo dovoljno opreme za sopstvene potrebe, i smatramo da je važno da pomognemo našim italijanskim prijateljima, znajući da će oni umeti to da cene“, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je juče, posle sastanka sa predstavnicima EU i ambasadorima zemalja članica Unije, preneo novinarima da je razgovarao sa guvernerom italijanske pokrajine Veneto Lukom Zajom i da je ponuđena podrška tom regionu Italije u trenucima kada je to bilo teško i važno.

– Verujem da smo svojim ponašanjem u regionu pokazali da možemo da pružimo svoju solidarnost i pomoć i onima sa kojima ne razmenjujemo uvek najlepše reči – rekao je Vučić.

On je kazao i da Srbija sada ima nešto više zaštitine opreme nego što je potrebno, čak i nešto više respiratora, nego što je neophodno sada, te ukazao da smo spremni, ako je to potrebno bilo kojoj zemlji članici EU, da im ih uručimo u roku od 12 sati.

Related posts

RTV Pančevo svima želi srećnu i bolju 2020.godinu

Mica Milakov

Nastavak kampanje „Budućnost Srbije“: Predsednik Vučić obilazi Podunavski okrug

Mica Milakov

U „Đurinoj“ školi i svečano i kreativno

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija