24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Di Majo: Zahvalnost od srca celom narodu Srbije

Italijanski ministar inostranih poslova Luiđi di Majo zahvalio je danas narodu i vlastima Srbije na pomoći koju su poslali Italiji koja se bori sa pandemijom koronavirusa.

Danas je sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu otpremljena medicinska oprema sa četiri aviona, dok će sutra ići još četiri, a ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović u Rimu je uručila donaciju ministru Di Maju.

„Jedno glasno i jasno hvala, jedna zahvalnost od srca celom narodu Srbije, Vladi Srbije, predsedniku Srbije, ministarki za evropske integracije, koja je došala i uručila pomoć koja se sastoji od medicinske opreme i maski za naše lekare, naše medicinske radnike i za naše snage reda“, rekao je Di Majo.

Šef italijanske diplomatije rekao je da su mnoge zemlje pomogle, ali da je Srbija u tome prednjačila.

 „To je bila oprema koju smo u poslednjih mesec i po dana tražili po čelom svetu. To je bio ogroman napor, koji je često bio nagrađen prijateljstvom koje su iskazivale mnogo zemlje, a među zemljama koja nam je najviše pomogla je bila Srbija. Imamo pomoć koja je upravo pristigla od osam aviona koji će doći. Za to zahvaljujem narodu Srbije, za prijateljstvo koje nam pokazuje i za prijateljstvo koje nam je oduvek pokazivala i koje nas je uvek držalo ujedinjenjim“, zaključio je Di Majo.

Related posts

Predsednik Vučić: Podrška prijateljskom narodu Italije

Luka Tešanović

Lokalni front pretio predsedniku, oglasili se načelnik raškog okruga Nebojša Simović i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić!

Zorana Stekovic

Vučić odbacio kritike da se u Srbiji guše medijske slobode

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija