21. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Đorđević obišao ustanove socijalne zaštite

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je ustanove socijalne zaštite za smeštaj korisnika na teritoriji Srbije kako bi na licu mesta sagledao situaciju i uslove boravka.

Đorđević je obišao ustanove u Subotici, Kanjiži, Novom Kneževcu, Kikindi, Molu, Bečeju, Zrenjaninu, Starom Lecu, Vršcu, Beloj Crkvi, Jabuci i Pančevu i tom prilikom još jednom naglasio da su korisnici ovih ustanova, kao što se od početka uvođenja vanrednog stanja ističe, najkritičnija kategorija stanovništva i da zato treba da im se obezbedi zaštita na najvišem mogućem nivou, saopštilo je ministarstvo.

„Kako bismo naše najstarije građane zaštitili što bolje reagovali smo i pre proglašenja vanrednog stanja i uputili svim institucijama mere koje moraju da sprovode, zabranili sve posete, kao i izlaske i ulaske korisnika, obezbedili dovoljne količine dezinfekcionih sredstava i zaštitnih maski, kao i dostavu neophodnih namirnica“, rekao je ministar.

Đorđević je naveo da je lični kontakt sa direktorima i zaposlenima prilika da se razmene informacije i najbolje sagleda celokupna situacija i uslovi u kojima borave korisnici, te da zbog toga uvek praktikuje da poseti ustanove koje su u nadležnosti resornog ministarstva.

Kako kaže, to je i odlična prilika da zaposleni i rukovodstvo ustanova, ukoliko imaju nekih nedoumica, na mnogo lakši način pitaju za savet ili pomoć.

Related posts

Vučić sa šefom UNMIK-a: Srbija će učiniti sve da sačuva mir i stabilnost

Zorana Stekovic

„Svi Đilasovi ljudi…“

Katarina Popović

Pobeda Milana Radakovića na MMA LEFC 7 turniru u Leskovcu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija