28. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Dan planete Zemlje u senci pandemije

Dan planete Zemlje, koji se obeležava danas, ove godine proteći će u senci pandemije virusa Kovid-19, zbog koje su otkazane mnogobrojne manifestacije.

Ovaj Dan obeležava se još od 1992. godine, kada je zvanično proglašen kao dan zaštite zdrave i čiste životne sredine, kao i dan spašavanja i pomoći ljudima, životinjama, pticama, insektima i geografskim oblicima reljefa, koji se menjaju i nestaju pod uticajem delovanja čoveka na zagrevanje planete.

Dan planete Zemlje zvanično je proglašen na Konferenciji Ujedinjenih Nacija o životnoj sredini i razvoju u Rio de Žaneiru, na kojoj je učestvovao veliki broj predstavnika vlada i nevladinih organizacija, na kojoj je usklađen dalekosežni program za promovisanje održivog razvoja i dan borbe protiv narušavanja životne sredine.

Međunarodni dan planete Zemlje, 22. april, obično se obeležava svake godine širom sveta različitim manifestacijama i akcijama, međutim ove godine zbog pandemije virusa Kovid-19 otkazana su brojna dešavanja.

Related posts

HUMANOST NA PRVOM MESTU: „Srpska Sparta“ i TOP za ugroženu porodicu Pandurov

Mica Milakov

Pavlov: Pančevo se stara o stvaranju dobrih uslova za život građana, podizanju ekološke svesti i sprovođenju aktivnosti sa ciljem unapređenja životne sredine

Zorana Stekovic

Do ponoći rok za predaju izbornih lista

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija