24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Mihajlović: Srbija nije stala u vreme pandemije i radnici su heroji

ČORTANOVCI: Na gradilištima na 11 najvećih infrastrukturnih projekata u zemlji radilo se sve vreme tokom epidemije, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Srbija nije stala u vreme pandemije i radnici su heroji našeg društva, rekla je Mihajlovićeva, koja je obišla danas zajedno s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, radove na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, na deonici od Stare Pazove do Novog Sada, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Navela je da je na 11 najvećih projekata angažovano više od 3.600 radnika, kao i da su radovi nastavleni i nakon Uskrsa.

„Srbija ne sme da stane niti život u Srbiji može da stane. I sve vreme dok so se borili, kao što se i dalje borimo za živote i zdravlje ljudi, razmišljamo o danu posle. Ogromnu zahvalnost dugujemo svim radnicima, istinskim herojima u vreme epidemije, kao i kompanijama koje, uvažavajući sve mere bezbednosti, nisu prestale da rade u ovom teškom i izazovnom vremenu za sve”, istakla je ministarka.

Ona je zahvalila Ruskoj Federaciji, NR Kini i Evropskoj uniji na pomoći i solidarnosti koju su pokazali prema srpskom narodu.

Modernizacija i izgradnja pruge Stara Pazova – Novi Sad (40,4 km), za brzine do 200 km/h, uključujući i izgradnju tunela i vijadukta Čortanovci, deo su projekta izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte.

Radove izvodi ruska kompanija „RŽD Internešenel“, a projekat se finansira iz ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica.

Related posts

Veliko srce jabučkih volontera

Katarina Popović

Vojska Srbije jača za 116 podoficira

Nikoleta Dragaš

Vučić u poseti 3. raketnom divizionu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija