9. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ublažavanje mera: Policijski čas od 18 sati, stariji mogu da prošetaju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se ići na ublažavanje mera protiv korona virusa, a prva je skraćenje policijskog časa, koji od sutra počinje od 18 časova. Za penzionere biće obezbeđen period za šetnju od 18 do 1 sat posle ponoći, utorkom, petkom i nedeljom po pola sata. Dosadašnje pravilo za odlazak u prodavnicu za penzionere ostaje na snazi. Ako ne bude došlo do rasta novozaraženih u procentima, od sledećeg ponedeljka će penzioneri dobiti po pola sata za šetnju svakog dana, najavio je predsednik.

Građevinari u Srbiji će od sutra početi da rade, a od utorka počinje i otvaranje zanatskih radnji, potom i ostalih, najavio je predsednik Srbije.

Otvaranje hotela, banja, tržnih centara, međugradskog saobraćaja, kao i kontrolisano otvaranje aerodroma, kafića i restorana, planira se između 4. i 11. maja.

Predsednik će sutra obići rusko gradilište kod Čortanovca.“Krenućemo da radimo punom parom da bismo našim investicijama uspeli da sačuvamo viši nivo BDP-a nego što je rekao MMF, a MMF je rekao da ćemo biti najbolji u Evropi, istakao je predsednik.

Related posts

U Srbiji 64 nova slučaja koronavirusa, preminuo jedan pacijent

Branislava Grčić

UNIQA osiguranje doniralo 5 miliona dinara za nabavku respiratora

Zorana Stekovic

Ministar Vulin u obilasku Prihvatnog centra Letenka

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija