26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Slučaj Čajić: Novi dokazi upućuju na propust Tužilaštva?

Šta se dogodilo u utorak 14. aprila, kada su napadnuti i lekari i policajci i dalje ostaje nejasno. Zbog čega se evidentno krivično delo okarakterisalo kao prekšraj?

Miroslav Čajić iz Jabuke, suvlasnik firmi Taxi-petrol i Tehnošped odgovarao je prekšrajno i to zbog „vređanja policajca na dužnosti“, iako je, kako saznajemo, te večeri okupio više od dvoje ljudi na svojoj proslavi koja je trajala i posle početka zabrane kretanja.

To su te večeri konstatovali dežurni u PU Pančevo Zoran Oparnica i zamenica tužioca Jelena Samoilov. Ta odluka, odnosno da Čajić odgovara samo pred prekršajnim sudom je potvrđena RTV Pančevo juče upravo od zamenice Jelene Samoilov. Novi snimak koji je dostavljen našoj redakciji pokazuje da postoje osnovi sumnje da Čajić odgovara krivično s obzirom da je u utorak u 18 časova i 59 minuta sa još 2 osobe, doneo četvrtu, u besvesnom stanju, zbog konzumiranja ogromne količine alkohola na proslavi.

Ako se ne zna kakav je postupak, može se videti kako je postupilo Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu, koje je prekjuče naložilo hapšenje 16 okupljenih u šah klubu u naselju Braće Jerković.

“Šahisti” su, shodno sporazumu o priznanju krivičnog dela, osuđeni na kazne kućnog zatvora od po četiri i šest meseci, upravo za gore navedeno krivično delo.

Ako snimak nije dovoljan, da potkrepi tvrdnju da je Čajić organizovao žurku, to mogu da posvedoče službena lica, koja su prisustvovala proslavi, uprkos jasnim merama koje je propisala Vlada Srbije u vreme vanrednog stanja zbog epidemije i zaprećenim kaznama za pomenuto krivično delo.

Tome mogu da posvedoče i policajci koje je Čajić vređao i na koje je fizički nasrtao ispred Hitne pomoći. On im je sam rekao da je postao deda i da je zato organizovao žurku, a što se čuje i na prvom snimku.

Zbog čega zamenica tužioca Samoilov, nije postavila pitanje gde se ovaj četvrti i pod kojim okolnostima onesvestio od alkohola i kako su se ostala trojica našla zajedno sa njim?

Da li su na proslavi bila upravo pojedina službena lica koja su savetovala da je bolje da onesvešćenog odvezu u Hitnu, nego da Hitna i policija dolaze na adresu firme Tehnošped na Jabučkom putu?

Da su pozvali Hitnu da dođe, ne bi kršili policijski čas u vanrednom stanju, ne bi u teško alkoholisanom stanju upravljali motornim vozilom, ne bi Čajić napadao i vređao heroje doktore, ne bi Čajić pokušavao da se fizički obračunava sa poštenom policijom, koju je najbrutalnije vređao, ponižavao i omalovažavao…

Samo bi Čajić snosio posledice za krajnje neodgovorno ponašanje.

Zbog čega su u ovoj priči doktori nebitni?

Uplašeni doktori koji su zbog agresije morali da zovu policiju.

Zbog čega su nebitni policajci koje je Čajić nazivao pogrdnim imenima? Da li je nebitan zakon, borba Vlade Srbije protiv virusa Covid-19?

Dokaz da je Čajić počinio krivično delo pokazaćemo javnosti. Na snimku se vidi da su njih trojica, od kojih je jedan Čajić, tačno u 18:59:43h, u Hitnu pomoć doneli četvrtog, u besvesnom stanju, što je posledica konzumiranja ogromne količine alkohola na žurci kod Čajića.

U nastavku pogledajte snimak iz Hitne pomoći i sami procenite.

Related posts

Pijačni barometar

Zorana Stekovic

Srbi sa KiM peške došli do Kraljeva

Mica Milakov

Sutra bez vode centar grada

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija