20. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

VUČIĆ: Od početka pomažemo Republiku Srpsku! Nastavićemo da šaljemo značajnu podršku u medicinskoj opremi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u 11 sati sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom. Sastanku je prisustvovala i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić. Dodik se zahvalio na pomoći Srbiji i zatražio dodatni kontigent pomoći.

– Bez Srbije bi sve teže podneli i rešavali. Veoma je otežan sistem nabavki i da nismo imali razumevanje od strane Srbije imali bi velikih problema – rekao je Dodik.

Kako kaže, razgovarali su i o rešavanju ekonomskih pitanja.

– Trudimo se da olakšamo situaciju u privrednom sektoru – rekao je Dodik i rekao da će iskorostiti mogućnosti koje im se pružaju da učine sve i da održe zaposlenost u RS

Kako kaže, ovaj put će morati da se usmeri ka tome da radnici dobiju zagarantovane plate, i dodaje da su poslodavnci razumeli i nisu otpuštali radnike.

Dodik je istakao da ne smemo zbog ljubavi prema crkvi da dozvolimo da se ekspanzija koronavirusa proširi.

– Moraćemo da produžimo period trajanja policijskog sata , jer ne želimo da vidimo ekspanziju rasta epidemije i molimo vernike da to razumeju – rekao je Dodik.

On je istakao da je i u Crnoj Gori dobar pristup, gde crkva poziva vernike da ne dolaze u crkvu, ali da će se služba održati.

– Najvažnije je da nemamo okupljanja i mogućnost širenja epidemije. RS u poglednu epidemije bez pomoći Srbije mnogo teže bi prošla – rekao je Dodik i dodao da su se mere koje su uveli pokazale kao dobre.

Vučić je rekao da su razgovarali o odnosima Srbije i BiH, onoliko koliko je bilo moguće i o nastanku krize zbog koronavirusa.

– Od početka smo dozvoljavali izvoz deficitarne robe na teritoriju RS i BiH, i pružili značajnu podršku u medicinskoj opremi, a uputićemo još značajniju u naredna dva dana – rekao je Vučić.

Kako kaže, svi ćemo u Evropi i svetu biti u teškoj ekonomskoj situaciji, ali dodaje da će Srbija tu krizu dobro da iznese.

Related posts

Dogovor sa Mađarskom za otvaranje granice

Nikoleta Dragaš

Mitrović obišao ugrožene porodice u Straži

Mica Milakov

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija