26. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Pančevo Vesti

U Pančevu hospitalizovano 150 pacijenata

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević rekla je na konferenciji za novinare da se vrši aktivan nadzor i traganje za oboljenjem u svim ustanovama za koje je procenjeno da postoji rizik za stvaranje bolesti, da se bolest ne bi masovno proširila.

Darija Kisić Tepavčević je rekla da je u poslednja 24 sata u Srbiji testirano 1.913 osoba.

Hospitalizovana su 2.684 pacijenta, a na respiratoru je njih 146. Do danas u 15 sati, u Srbiji je testirano ukupno 18.312 osoba.

Od poslednjih šest preminulih, trojica su muškaraci i tri su žene, a prosečna starost je 57,5.

Koronavirus je prisutan u skoro svim gradovima u Srbiji, tako da se više i ne može koristiti termin žarište, izjavila je zamenica direktora Instituta „Batut“.

Govoreći o Kovinu i Pančevu, Kisić Tepavčevićeva je rekla da gotovo nijedan region nije pošteđen i da je virus prisutan u skoro svim gradovima.

Istakla je da je u Opštoj bolnici u Pančevu hospitalizovano 150 pacijenata, a da većina njih nije iz Pančeva.

Kada je reč o Kovinu, rekla je da je potvrđen kovid 19 kod dva zdravstvena radnika koji rade u laboratoriji i da oni imaju blagu kliničku sliku. Oni su izolovani u Banji Junaković, a izolovani su i članovi njihovih porodica.

Related posts

ODBOR SNS JUŽNOBANATSKOG OKRUGA UZ VUČIĆA: Predsedniče, čekamo Vas da nastavimo da gradimo budućnost Srbije, nema predaje!

Mica Milakov

FIJASKO : Tajkun upropastio Slaninijadu

Mica Milakov

POSTIGNUT DOGOVOR! Vučić razgovarao sa patrijarhom – IZDATO ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE!

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija