22. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Kapaciteti Kovid Bolnice u Pančevu puni, gradonačelnik Pavlov razmišlja o drugim javnim objektima

d bolnice u Pančevu trenutno su popunjeni. Komandant Štaba Pančeva Saša Pavlov, u izjavi za Tanjug, kaže da se razmišlja o pripremi nekih javnih objekata, koji bi u slučaju potrebe mogli da posluže za nove pacijente pozitivne na Covid-19.

„Razmišlja se i o potencijalnoj pripremi određenih smeštaja koji nisu zdravstvene ustanove, nego su javni objekti, a koji mogu da posluže ovoj svrsi, a potreba se ukaže. Mi smo spremni da tu reagujemo u roku od 24 do 48 sati i da obezbedimo dodatne kapacitete, uz pomoć države što se tiče zdravstvenih radnika jer mislim da su u bolnici svi, do zadnjeg zdravstevnog radnika koji nije pozitivan, angažovani, i da su već negde na ivici svojih snaga i moći, rekao je Pavlov za Tanjug.

Pavlov se zahvalio sugrađanima koji u velikoj meri poštuju sve naložene mere i zamolio ih da “zajedno izdržimo još malo”.

„Jer, ako se to ne dogodi, možda će doći do otvaranja nekih novih kapaciteta za prijem potencijalnih Kovid bolesnika u Pančevu“ rekao je Pavlov.

Od polovine prošle nedelje delovi Opšte bolnice, Internistički blok, infektivno i ORL odeljenje, pretvoreni su u Kovid bolnicu. Kapacitet od 150 pacijenata je popunjen.

„Paralelno sa proglašenjem za KOVID bolnicu došlo je i do širenja broja obolelih. To je negde naša sudbina zbog blizine Beograda, dosta radnika je tamo, pre svega zdravstvenih, koji rade u Beogradu. Oni su testirani i bili su pozitivni, i onda još postoji širenje koje prouzrokuju njihovi kontakti. Ali, to se drži pod kontrolom, a jako je bitno, prema informacijama kojima raspolažemo, niko od njih nije teže kliničke slike, čak i bolesnici u našoj Kovid bolnici koji nisu iz Pančeva za sada su srednje teži bolesnici“, rekao je Pavlov.

Pavlov kaže da Bolnica raspolaže svime što je neophodno po pitanju zaštitne i medicinske opreme, da grad pomaže sa manjim dopremama, kao što su pribor za jelo i redovna dezinfekcija prostora oko bolnice, svime što može da doprinese.

Related posts

Velika subota – drugi dan hrišćanske žalosti

Nikoleta Dragaš

Srbija otvara novo poglavlje sa EU

Mica Milakov

VUČIĆ NA OTVARANJU OBILAZNICE OKO SUBOTICE: Otvorili smo put o kojem su mnogi pričali – Bliže smo se povezali sa Mađarskom koja je naš iskreni prijatelj

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija