24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Vesti

Još tri žrtve korone u Srbiji

Prema najnovijem preseku u 15 časova, u Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano novih 275 slučajeva koronavirusa, a testirano je 2159. Nažalost, preminulo je još troje i ukupan broj žrtava u Srbiji je 74, saopštio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Ukupan broj zaraženih u Srbiji je 3.380, a na respiratoru je 145 pacijenata.

„Imamo 441 zaraženog zdravstvenog radnika, njih 258 nalazi se u bolnici. Što se tiče domova za stare imamo 32 korisnika pozitivna i oni su zbrinuti, a 13 zaposlenih u tim domovima su takođe pozitivni. U Domu za stare u Smederevu je preminulo dvoje, ali se čekaju rezultati da li su preminuli od koronavirusa“, istakao je Lončar.

Zdravstveni sistem funkcioniše za sada

„Naš zdravstveni sistem funkcioniše u sasvim drugačijem režimu rada, pre svega zahvajujući sposobnosti radnika, njihovoj volji i znanju. Imamo trenutno dovoljno lekara, radnika i opreme. NIje bilo lako, a neće ni biti ubuduće. Jedino sprečavanje kontakata, kako bismo smanjili broj zaraženih i onih kojima je potrebno bolničko lečenje“, istakao je Lončar.

Foto: covid-19.rs

Related posts

Vučić za „Rojters“: Nema bele zastave, nema priznavanja

Branislava Grčić

Piksi napustio Gvangdžo

Jelena Obradović

Đurić zahteva hitnu reakciju međunarodne zajednice zbog zabrane ulaska zdravstvenih radnika na KiM, Priština pokazala novo dno

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija