21. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Direktor Bolnice dr Slobodan Ovuka: U Kovid bolnici ima još mesta za pacijente

Direktor Opšte bolnice Pančevo, čiji je deo pretvoren u Kovid bolnicu, potvrdio je danas u Nacionalnom dnevniku TV Pink da su do sada primili 150 pacijenata pozitivnih na Covid-19.

– Bolnica je potpuno opremljena sa zaštitnim maskama kao i sa kadrovima. U Bolnici ima slobodnih mesta za eventualni prijem novih pacijenata. Na tu temu koordiniramo sa infektivnom Klinikom, koja vrši raspored oko pacijenata sa simptomima Covid-19, kaže dr Ovuka.

Dr Ovuka dodaje da je svih 150 pacijenata, koji se nalaze u pančevačkoj Bolnici, srednje – težeg zdravstvenog stanja.

– Nemamo pacijente na respiratoru. Naši zaposleni su dobro, imamo jedan slučaj gde je naš lekar zaražen. Ali, to je stari slučaj. On se nalazi u Bolnici i u stabilnom je zdravstvenom stanju, rekao je dr Ovuka.

Opšta bolnica Pančevo, koja je sada pretvorena u Kovid bolnicu, posle renoviranja koje je završeno pre par meseci, postala je jedna od najmodernijih zdravstvenih ustanova u Srbiji. Rekonstrukcija bolnice bila je sveobuhvatna, a uloženo je 550 miliona dinara. Takođe, nabavljeno je dosta opreme i bolničkog nameštaja.

Related posts

Predsednik Vučić najpopularniji političar na društvenim mrežama

Nikola Miloševski

„Prelo“ šestu godinu zaredom u Hajdučici

Luka Tešanović

Gradonačelnik Saša Pavlov: Nema govora o izgradnji parkinga, saobraćajnica u gradskom parku, ljudima se plasiraju dezinformacije

Nikola Miloševski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija