8. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Srbija Vesti

Lončar: Pančevački pacijenti moraju na dijalizu u drugi grad, jer želimo da ostanu živi!!!

Ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar potvrdio je da je Opšta bolnica u Pančevu u potpunosti kovid bolnica, odnosno da neće primati druge pacijente, pa ni one koji su dolazili na terapiju dijalize, a ovako je ovako prokomentarisao činjenicu da su pacijenti iz ove zdravstvene ustanove vraćeni bez urađene dijalize

„Cela bolnica u Pančevu je pretvorena u kovid bolnicu, da se slučajno ne bi mešali pacijenti, jer u Pančevu nema uslova za sprovođenje bezbednog odvajanja pacijenata jednih od drugih. Bolnica će se baviti samo korona pozitivnim, ima ih 130 sada, biće ih još više. Svi koji su gravitirali ka Pančevu biće raspoređeni u druge bolnice, koje su preuzele sve druge pacijente, pa i pacijente na dijalizi. To su bolnice iz Vojvodine koje nemaju korona pozitivne pacijente, rekao je ministar zdravlja.

On je naglasio da se struka odlučila za najbezbedniju varijantu, jer se ne sme dozvoliti da drugi pacijenti dolaze u kontakt sa Covid-19 pozitivnim.

„Odvešće vas, vratiće vas i sačuvaćemo vam život. Dozvolite nam da vam pomognemo. Naš cilj je da ostanete živi, istakao je ministar Lončar.

Related posts

Servisne informacije za 19. decembar

Zorana Stekovic

Dušan Borković postao otac

Zorana Stekovic

ZBOG RADOVA JKP „Grejanje“ NEOPHODNO PREUSMERAVANJE SAOBRAĆAJA U ULICI ŽARKA ZRENJANINA

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija