23. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti
PASJANE, 9.april – Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dejan Pavićević uručio je danas novo sanitetsko vozilo za potrebe Zdravstvenog centra Gnjilane.
“Vozilo je novo, sa najmodernijom opremom i u svom sastavu ima mobilni respirator za slučaj da neko od pacijenata treba da bude hitno transportovan sa težom kliničkom slikom na COVID-19”, rekao je Pavićević
Po njegovim rečima, Kancelarija za KiM radi punom parom i u vreme pandemije i otvorena je jedna linija života prema stanovništvu, jer je ljudima potrebno sve: od sanitetskog materijala i hrane do svega ostalog.  Pored toga, za potrebe lečenja, obezbeđena je i stručna pomoć.
“Sa nama su došli i dvoje profesora sa Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, infektolozi profesor i profesorka Katanić i asistent sa istog fakulteta Marija Milić, epidemiolog. Dugujemo veliku zahvalnost svim katedrama Medicinskog fakulteta, naročito Katedri za preventivnu medicinu koja nam je pomogla  u vremenu kada su epidemiolozi vrlo deficitarni”, kazao je Pavićević.
Direktor Zdravstvenog centra Gnjilane dr Zoran Perić rekao je da je situacija sa virusom korona veoma komplikovana i da je donacija Kancelarije za KiM od ogromnog značaja.
“Pored mobilnog respiratora koji je sada od kljućnog značaja, sanitetsko vozilo je opremljeno i defibrilatorom, setom za porođaj, kardiološkom stolicom i EKG aparatom. To je jedno od najsavremenije opremljenih vozila za sanitetski prevoz”, rekao je Perić.
Dr Dragan Ilić, infektolog, objasnio je da u bolnici u Pasjanu ima 50 kreveta i za sada nema ležećih pacijenata, Testirano je sedam pacijenata i svi su bili negativni, a tokom dana će se testirati na koronavirus još 15 osoba.
Sve ostale medicinske usluge u Zdravstvenom centru Gnjilane odvijaju se redovno, od proglašenja epidemije do danas u porodilištu u Pasjanu rođeno je sedam beba i poverenje pacijenata je sačuvano u potpunosti.
Novinar: Jovan Simić
Foto: radiomitrovicasever

Related posts

Aplauz za heroje u belim mantilima odjeknuo i u Kraljevu

Nikola Toadjer

Ekskluzivno : Uhvaćeni dok su sekli vetrozaštitni pojas, policija privela više lica

Mica Milakov

SNS Šabac: Zelenović nezakonito prikupio potpise sugrađana

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija