22. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Katrikaturom protiv korone

Kako bi ljudima probudio svest o celoj situaciji, karikaturista Nikola Dragaš počeo je da crta karikature inspirisan pandemijom korona virusa. Njegova poruka je da ljudi treba da misle na starije, prvenstveno na svoje roditelje, i da stradanje drugih naroda treba da nam bude za primer da se čuvamo.

Umetnik Nikola Dragaš bori se protiv epidemije virusa korona na svoj način – karikaturom i optimizmom. Borba je počela kada je zbog zabrane okupljanja otkazana njegova samostalna izložba

Nikola kaže da crta sve što vidi: policijski čas, prekid saobraćaja, muke naroda, ali na specifičan način pruža podršku zdravstvenim radnicima.

Dragaš se bavi karikaturom, dečjom ilustracijom i grafičkim dizajnom.   Ilustruje dečje knjige i udžbenike. Svoje ilustracije i karikature objavljuje u novinskim listovima „Večernje Novosti”, „Politika”, „Jež”, „Ilustrovana politika”, „Neven”. Redovan je učesnik domaćih i međunarodnih salona i izložbi karikature i ilustracije kao što su „Pjer”, „Zlatna kaciga”, „Zlatni osmeh”, „Zlatno pero”, „Osten”. Održao je veliki broj radionica za decu i mlade iz oblasti ilustracije i karikature.

Related posts

Bela Crkva podržala SNS i politiku Aleksandra Vučića

Mica Milakov

Obaveštenje za stanovnike Duboke Bare

Mica Milakov

Nov uspeh Sanje Marić

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija