3. avgusta 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Katrikaturom protiv korone

Kako bi ljudima probudio svest o celoj situaciji, karikaturista Nikola Dragaš počeo je da crta karikature inspirisan pandemijom korona virusa. Njegova poruka je da ljudi treba da misle na starije, prvenstveno na svoje roditelje, i da stradanje drugih naroda treba da nam bude za primer da se čuvamo.

Umetnik Nikola Dragaš bori se protiv epidemije virusa korona na svoj način – karikaturom i optimizmom. Borba je počela kada je zbog zabrane okupljanja otkazana njegova samostalna izložba

Nikola kaže da crta sve što vidi: policijski čas, prekid saobraćaja, muke naroda, ali na specifičan način pruža podršku zdravstvenim radnicima.

Dragaš se bavi karikaturom, dečjom ilustracijom i grafičkim dizajnom.   Ilustruje dečje knjige i udžbenike. Svoje ilustracije i karikature objavljuje u novinskim listovima „Večernje Novosti”, „Politika”, „Jež”, „Ilustrovana politika”, „Neven”. Redovan je učesnik domaćih i međunarodnih salona i izložbi karikature i ilustracije kao što su „Pjer”, „Zlatna kaciga”, „Zlatni osmeh”, „Zlatno pero”, „Osten”. Održao je veliki broj radionica za decu i mlade iz oblasti ilustracije i karikature.

Related posts

U Srbiji uhapšeno 11 osoba u saradnji sa američkim FBI-jem

Katarina Popović

Ministar Đorđević sutra u Pančevu

Nikoleta Dragaš

Ulaganjem u putnu infrastrukturu do boljeg standarda građana

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija