24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Ekonomija Vesti

Od Gazpromnjefta gorivo za policiju, vatrogasce, Hitnu pomoć

Srbija je dobila donaciju kompanije “Gazpromnjeft” kao podršku u borbi sa virusom korona, a reč je o isporuci naftnih derivata za pripadnike policije, Vatrogasne brigade i Hitne pomoći.

Ta donacija je, kaže ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, počela da se realizuje od ponoći, a “Gazpromnjeft” će tokom aprila i maju isporučiti sve neophodne količine goriva za MUP, Hitnu pomoć i Vatrogasnu brigadu.

„To je značajna podrška Srbiji u ovom trenuku“, istakao je ministar i zahvalio kompaniji „Gazpromnjeft“, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je učestvovao u realizaciji ove donacije, kao i Naftnoj industriji Srbije (NIS).

Naveo je da NIS i u ovim uslovima, kada se naša zemlja bori sa korona virusom, radi na način da obezbedi sigurnost snadbevanja naftnim derivatima svih korisnika.

Ističe da Rafinerija u Pančevu radi u tri smene, benzinske stanice u režimu koji je država Srbija propisala, a 48 benzinskih stanica rade kao dežurne, u režimu 24 sata, za snadbevanje, pre svega, hitnih službi, MUP-a, Vojske Srbije, zdravstvenih ustanova, svih komunalnih služzbi, koje moraju da funkcionišu 24 sata kako bi se život u ključnim granama odvijao nesmetano.

Ministar je zahvalio svim zaposlenima u NIS-u na velikom angažovanju u ovom periodu, kada se naša zemlja bori sa virusom i istakao da ta kompanija poštuje sve mere koje je država uvela.

U to se, kaže, uverio i danas prilikom obilaska Gazprom pumpe u Bulevaru Heroja sa Košara na Novom Beogradu.

Ministar je podsetio da se od 1. aprila realizuje i podrška NIS-a upućena Srbiji, koja je usmerena na nacionalnu avio kompaniju “Er Srbija”, a reč je o 270 tona avio goriva koje se koristi za letove kojima se naši državljani vraćaju iz inostranstva, za dovoženje humanirane pomoći upućene Srbiji i dovoženje medicinske opreme koju je naša zemlja kupila.

Antić je rekao da u ovom trenutku samo NIS ima rezervi naftnih derivata koje su dovoljne za 45 do 60 dana snabdevanja u ovom režimu potrošnje.

„Ako tome dodamo i ostale naftne kompanije, robne rezerve i obavezne rezerve koje Srbija ima, mi smo apsolutno po tom pitanju u dobroj situaciji i ne postoje bilo kakvi razlozi za brigu“, istakao je Antić.

Naveo je da je benzinska stanica u Bulevaru Heroja sa Košara jedan od najsavremenijih objekata koje NIS ima u Srbiji i dokaz da će ta kompanija nastaviti sa razvojem mreže benzinskih stanica širom Srbije.

S tim u vezi, ministar je pozvao čelnike NIS-a da jednu takvu benzinsku stanicu izgrade i na autoputu “Miloš Veliki” koji je, kako je rekao, sjajan i zahteva moderne benzinske pumpe.

Related posts

Predsednik Vučić sutra uručuje odlikovanja povodom Dana državnosti

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić u obraćanju naciji: Naredni dani biće mnogo teški, bolnice su nam sve punije, moramo da pronađemo nova mesta za obolele

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić: Isidora Bjelica je ostavila trag na umetničkoj sceni Srbije

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija