30. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Đurić građanima: Pridržavajte se svih mera, Kosovska Mitrovica i Zvečan ne moraju da budu ni novi sever Italije, ni Španija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić obratio se građanima Kosovske Mitrovice i Zvečana povodom uspostavljenog karantina na teritoriji ove dve opštine.

“Poštovani građani Kosovske Mitrovice i Zvečana,  u našim sredinama u prethodnim danima registrovan je nažalost veći broj obolelih od korona virusa. Krizni štab Zvečana i u Kosovskoj Mitrovici doneo je odluku da se ove naše dve opštine stave u karantin. Pozivam vas u interesu života i zdravlja naših najmilijih članova porodice, ljudi do kojih nam je najviše stalo, da se pridržavamo u narednim danima i satima svih mera koje je propisao Krizni štab”, rekao je Đurić.

“Želim da vas obavestim da smo doneli odluku o dodatnom angažovanju lekara i da ćemo u narednim danima zaposliti sve one lekare koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Sa Ministarstvom zdravlja smo dogovorili da pacijenti koji imaju teške simptome budu transportovani za Kliničko-bolničke centre u Nišu, Beogradu i drugim delovima Srbije, a da lakši pacijenti budu tretirani u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici i u Studentskom centru, gde će biti formirana klinika za pacijente sa najlakšim simptomima. Naši lekari su stručni, hrabri i sposobni. Opremljeni su opremom kakvu imaju lekari i u drugim delovima Srbije i deo su jedinstvenog zdravstvenog napora da se našim ljudima obezbedi zdavstvena zaštita”, istakao je Đurić.

“U cilju uspostavljanja zdravstvene zaštite u uslovima epidemije napravljena je kvalitetna saradnja sa svim akterima koji funckionišu u našoj sredini, uključujući i kFOR i institucije u Prištini. Pozivam vas da poštujemo sve mere koje propiše krizni štab za suzbijanje epidemije na čelu sa gradonačelnicima Goranom Rakićem i Vučinom Jankovićem” apelovao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, prenosi TV Most.

“Ovo je u interesu svih nas. Uveren sam da ako dve nedelje budemo držali distancu jedni od drugih, pridržavali se mera i prilagodili naš svakodnevni život, ovo možemo da ostavimo iza nas. Uveren sam u to da Kosovska Mitrovica i Zvečan ne moraju da budu ni novi sever Italije, ni Španija, ni druga žarišta koja smo u prethodnim nedeljama videli. Uveren sam u to da u nama ima i odgovornosti i samodiscipline, da nije potrebno svakodnevno ponavljati ove poruke i molim vas da pokažemo poštovanje i brigu za naše najmilije, da pokažemo poštovanje i za ogorman trud koji naši lekari ulažu da bi očuvali zdravlje u našim sredinama”, naglašava direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

“Našim ljudima hoću da kažem da mogu da računaju u narednim danima i dalje na snažnu podršku naših državnih institucija, da će sve ono što je potrebno da bi sistem funkcionisao i da bi život mogao da funkcioniše u ovim otežanim uslovima biti učinjeno, i što je najvažnije, da ako se pridržavamo ovih mera, svi žemo biti bezbedni. I sve će biti u redu ako se budemo pridržavali ovih mera. Još jednom, čuvajte svoje najmilije. Živela Srbija i neka nam je svima Bog u pomoći” poručio je Đurić građanima Kosovske Mitrovice i Zvečana.

Izvor: radiomitrovicasever.com

Related posts

Vučić : Pomoć za Leskovac, Vranje i Zaječar

Zorana Stekovic

U Srbiji 95 novih slučajeva, još troje preminulo

Nikola Miloševski

Vučić zabrinut: Nemogućnost EU da izvrši jači pritisak na Prištinu

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija