24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Saopštenje Vlade Srbije

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije donete se najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19.

 

Zabranjuje se u potpunosti rad svih objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, kao što su frizerski i kozmetički saloni,  fitnes klubovi, teretane.

 

Doneta je odluka o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova i oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem.

 

S obzirom na specifične potrebe koje trenutna situacija nameće, odlučeno je za određena zanimanja kućna samoizolacija važi 14 dana, umesto 28. Ovo se odnosi na zdravstvene radnike, zatvorske čuvare, kao i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i vojske. Bitno je naglasiti da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi. Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti.

 

Vlada je odlučila da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljnjeg budu spuštene na pola koplja.

 

Vlada Republike Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom  prati razvoj situacije u vezi sa virusom COVID-19 i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka. Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici.

 

Related posts

Živković nagrađen

Zorana Stekovic

Festival „Lepota različitosti“ održan u duhu novonastalih okolnosti

Jelena Obradović

Batez obišao Alibunar

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija