28. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Brnabić: Ako bude trebalo uvešćemo restriktivnije mere

Predsednica Vlade Srbije Ana Brniabić izjavila je danas da će, ako to bude potrebno, biti uvedene restriktivnije mere. Ona je ponovo apelovala na građane da ostanu kod kuće i budu disciplinovani.

„Država je do sada dala svu moguću podrsku, ali na građanima je da li ćemo borbu sa korona virusom da dobijemo ili ne“, istakla je Brnabić na TV Pink.

Ona je rekla da je Srbija u četvroj nedelji i još je na nogama, ali da ako bude kao juče, takav dan ćemo platiti. Upozorila je i da ulazimo u najteži period.

Ona je rekla da od danas radi laboratorija u Batajnici, a priprema se i veterinarski institut u Kraljevu, koji će raditi testove za COVID 19 kako bi se rasteretio Torlak.

Navela je i da Srbija po glavi stanovnika ima respiratora više nego mnogo razvijenije zemlje i da smo uspeli da nabavimo još 480 respiratora. Ona je istakla i da su bolnice dobro opremljene, da ima dovljno testova, kao i da su povećani kapaciteti, a da je preko apoteka obebeđeno devet miliona maski za građane.

Ponovila je da će penzije biti isplaćivane u celini 10. u mesecu, a da će 10. aprila biti isplaćena i jednokratna pomoć od 4.000 dinara.

Poručila je da svi koji ostaju kod kuće pomažu lekarima koji rade danonoćno, da je to solidarnost i da im time daju šansu.

Related posts

Onlajn-skup Aleksandar Vučić – za našu decu: „Srbija krupnim koracima GRABI U BUDUĆNOST“

Nikoleta Dragaš

Vučić: NATO agresija bila težak zločin protiv Srbije

Mica Milakov

Poslovanje NIS-a u 9 meseci 2018. godine

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija