24. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Nekategorizovano

Otvoren Beogradski sajam za pacijente sa lakšom kliničkom slikom

Privremena bolnica na Beogradskom sajmu za prijem pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, otvorena je jutros u 8 sati.

Ukoliko situacija bude zahtevala, biće opremljene i neke druge hale, izjavio ministar odbrane Aleksandar Vulin. On je zahvalio pripadnicima Ministarstva odbrane, vojske, predstavnicima Grada Beograda što su učestvovali u opremanju bolnice na sajmu gde, kako kaže, ima oko 2.500 kreveta i isto toliko kaseta, postavljeni su paravani i pacijenti će imati normalne uslove za život. “Sinoć smo imali sastanak sa kineskom delegacijom i oni su veoma, veoma zadovoljni onim što su videli na sajmu i rekli su da može biti jedna od najboljih poljskih bolnica na svetu”, rekao je Vulin za TV Prva.

Vulin je dodao da su u toku radovi za pripremu bolnice u Novom Sadu i Nišu. “Ukoliko situacija bude zahtevala uzećemo još neke hale”, rekao je Vulin.

Ministarstvo zdravlja objavilo je uputstvo za pacijente koji dolaze u privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu.

Pacijent je obavezan da ponese svu svoju medicinsku dokumentaciju i lekove koje pije kao svoju redovnu terapiju.

Kako se navodi, pacijent bi trebalo da ponese i stvari potrebne za ličnu higijenu, pidžamu, papuče, patike, trenerku ili drugu udobnu odeću i to za barem dve presvlake, peškire, kao i bademantil (po želji).

Takođe, potrebno je poneti i čašu (najbolje plastičnu), toalet-papir i ubruse (po želji), posteljinu (po želji).

Na sajtu covid.rs navodi se da kreveti imaju posteljinu i imaće jednokratnu posteljinu, ali ukoliko želi, pacijent može da ponese i svoju. Ista je situacija sa jastucima i ćebićima.

Pacijenti mogu da ponesu svoje telefone, laptop ili tablet računare. Treba poneti i punjače, mada će biti na Sajmu dodatnih za one koji zaborave svoje. Nije loše poneti i slušalice.

Napominje se da su hale Sajma pod stalnim nadzorom medicinskog osoblja i poseduju adekvatno opremljene ordinacije, da će pacijentima na raspolaganju biti i psihijatrijska podrška.

Sve hale Sajma se greju, pacijentima će biti obezbeđena ishrana, u halama postoje toaleti, a obezbeđeni su i dodatni toaleti i tuševi.

Ceo sajam pokriven je dobrom vaj-faj konekcijom, a svaka soba u halama ima svoje priključke za struju.

Pacijentima je dozvoljeno kretanje po halama Sajma u okviru kojih je postavljen karantin, u skladu sa svojim fizičkim mogućnostima, uz molbu da kretanje bude umereno jer je to povoljnije za zdravstveno stanje.

Pacijentima će na raspolaganju biti i brojni televizori, knjige, časopisi, društvene igre, kompjuteri, navodi se na sajtu covid19.rs.

Izvor: Studio B

Related posts

SNS Južni Banat : Zašto nadležni i dalje ćute na pretnje Predsedniku Vučiću ubistvom!

Mica Milakov

Očekuju nas nova pravila u engleskoj Premier ligi

Mica Milakov

Predsednik Vučić otvorio obnovljenu Golubačka tvrđava

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija