31. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Položeni venci povodom godišnjice bombardovanja kineske ambasade

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sa ambasadorkom Kine Čen Bo i timom kineskih medicinskih stručnjaka, koji su u Srbiju došli radi pružanja pomoći u borbi protiv koronavirusa, položio je vence kod spomen-ploče ispred nekadašnje zgrade kineske ambasade u Beogradu, bombardovane 1999. godine za vreme NATO agresije.

„U najtežim trenucima za našu zemlju tokom NATO agresije, kineski narod bio je uz nas“, rekao je Vulin i poručio da se danas odaje pošta svima koji su dali živote braneći pravo Srbije da bude slobodna, ali braneći i međunarodno pravo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Položeni venci povodom godišnjice bombardovanja kineske ambasade

Ocenio je da i danas baš kao i 1999. godine, srpski i kineski narod ponovo su zajedno i bore se protiv nevidljivog neprijatelja.

„Građani Srbije znaju da u kineskom narodu imaju velikog prijatelja i da se čelična prijateljstva stvaraju u teškim vremenima“, rekao je Vulin.

Ambasadorka Čen Bo rekla je da istorija odnosa dve zemlje pokazuje da su Srbija i Kina čelični prijatelji i da to znači deljenje i dobra i zla.

Dodala je da u trenucima kada se suočavamo sa velikim izazovima moramo da budemo zajedno i pružimo pomoć jedni drugima.

Prilikom bombardovanja kineske ambasade 7. maja 1999. godine poginula su tri kineska novinara, dok je 21 osoba povređena.

Related posts

Vučić sa delegacijom Atlantskog saveza: Srbija opredeljena za regionalnu stabilnost i razvoj

Nikoleta Dragaš

Održano Okružno takmičenje u plivanju

Nikola Toadjer

Za 24 sata registrovano svega 100 novoobolelih

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija