8. jula 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kovačica Vesti

Kovačica: Topli obroci za socijalno ugrožene i osobe starije od 65 godina

Opština Kovačica među prvima je uvela obroke solidarnosti za osobe starije od 65 godina i socijalno ugrožene kojima se topli obroci svakodnevno isporučuju na kućnu adresu.
Volonteri iz Kovačice i sedam okolnih sela svakodnevno raznose tople obroke socijalno ugroženim i starijim osobama koje zbog propisanih mera ne mogu da izlaze iz svojih domova.

Besplatni obroci pripremaju se u rekreativnom centru Relaks, trenutno pretvorenom u narodnu kuhinju.

„Da bi im volonteri doneli obrok solidarnosti na kućnu odresu potrebno je da građani pozovu kol centar dan ranije do 14 časova i prijave se za obrok“, saopštio je Milan Garašević, predsednik opštine Kovačica.

U svakom naseljenom mestu opštine Kovačica otvoren je kol centar, a volonteri pored isporuke obroka nabavljaju najstarijim meštanima lekove i hranu iz prodavnice.

„Pomoć je namenjena osobama starijim od 65 godina i onima koji iz nekog razloga nisu u mogućnosti da napuštaju domove, a u akciju je uključeno tridesetak volontera“, izjavio je Adam Jonaš, predsednik Saveta MZ Kovačica.

Related posts

Mihajlović: Od septembra 2021. brzom prugom do Novog Sada

Katarina Popović

Dan mladih na Gradskom bazenu

Nikoleta Dragaš

Pančevačka Policija pronašla bahatog vozača koji udario majku i ćerku na biciklu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija