27. septembra 2020.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kovačica Vesti

Kovačica: Topli obroci za socijalno ugrožene i osobe starije od 65 godina

Opština Kovačica među prvima je uvela obroke solidarnosti za osobe starije od 65 godina i socijalno ugrožene kojima se topli obroci svakodnevno isporučuju na kućnu adresu.
Volonteri iz Kovačice i sedam okolnih sela svakodnevno raznose tople obroke socijalno ugroženim i starijim osobama koje zbog propisanih mera ne mogu da izlaze iz svojih domova.

Besplatni obroci pripremaju se u rekreativnom centru Relaks, trenutno pretvorenom u narodnu kuhinju.

„Da bi im volonteri doneli obrok solidarnosti na kućnu odresu potrebno je da građani pozovu kol centar dan ranije do 14 časova i prijave se za obrok“, saopštio je Milan Garašević, predsednik opštine Kovačica.

U svakom naseljenom mestu opštine Kovačica otvoren je kol centar, a volonteri pored isporuke obroka nabavljaju najstarijim meštanima lekove i hranu iz prodavnice.

„Pomoć je namenjena osobama starijim od 65 godina i onima koji iz nekog razloga nisu u mogućnosti da napuštaju domove, a u akciju je uključeno tridesetak volontera“, izjavio je Adam Jonaš, predsednik Saveta MZ Kovačica.

Related posts

Ruski ambasador i gradonačelnik Pavlov položili vence Crvenoarmejcima u Pančevu

Mica Milakov

Lončar: Odluka o merama za povratnike biće u interesu zdravlja

Aleksandra Miloševska

Vandali uništili dečje igralište i klupe u parku

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija