22. oktobra 2020.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije

Maske za Dom zdravlja u Opovu

Posredstvom lokalne samouprave sprovedena je nabavka pamučnih zaštitinih maski i rukavica za javne službe i tim povodom predsednik opštine dr Zoran Tasić uručio je 200 maski Domu zdravlja Opovo. Ako bude bilo potrebe zdravstvena ustanova će dobiti još maski, onoliko koliko im treba.

Ispred zdravstvene ustanove Danijela Janković se zahvalila na donaciji.

„Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi što je donirala 200 maski Domu zdravlja Opovo, koje ćemo koristiti u cilju zaštite naših građana, kao i samih zdravstvenih radnika. Trenutno imamo dovoljan broj maski i možemo normalno da funkcionišemo, izjavila je ispred zdravstvene ustanove Danijela Janković.

Po njenim rečima Dom zdravlja Opovo je spreman za sve izazove, a građani se mole da poštuju zdravstvene preporuke i mere.

„Želim da obavestim stanovnike Opštine Opovo da je zdravstvena ustanova u potpunosti spremna da odgovori na sve izazove koji nas čekaju sa novonastalom situacijom u borbi Covida-19. Nema mesta panici, postoji visok nivo ozbiljnosti, a molila bih naše meštane da se pridržavaju preporuka, da smanje kretanje na minimum, da izabrane doktore kontaktiraju telefonom kao i do sada i moram da ih pohvalim da su vrlo disciplinovani. Znači, pre nego što dođu u ustanovu da obave telefonski razgovor, da nas pozovu, a brojevi telefona su objavljeni i na sajtovima Doma zdravlja i Opštine Opovo, kao i na vidnim mestima u sva četiri naselja. Trenutna epidemiloška situacija je potpuno mirna ali molimo vas da u ovom narednom periodu gde može biti skok zaraženih na republičkom nivou, ostanete kod kuće, jer sada je najvažnije da ostanete kod kuće, poručila je Janković uz poruku „Ostani kod kuće“.

Opovački dom zdravlja ima opremljenu i spremnu respiratornu ambulantu, a od lokalne samouprave su dobili još jedno putničko vozilo kojim će se u uslovima vanredne situacije dovoziti i razvoziti zaposleni zdravstveni radnici koji ne žive u Opovu

Related posts

Gradska vlast renovirala dolovačku ambulantu u koju nije ulagano četiri decenije

Katarina Popović

Ruski ambasador i gradonačelnik Pavlov položili vence Crvenoarmejcima u Pančevu

Mica Milakov

Srebrne Glogonjke dočekane uz trubače i tortu

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija